KPSS'siz 5 Bin Memur Alımı Yapılacak: Başvuru Şartı Değişiyor

Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak 5 bin Arabulucu alımı için geri sayım devam ederken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada başvuru şartlarında düzenleme yapılacağına yer verildi. İşte detaylar.

KPSS'siz 5 Bin Memur Alımı Yapılacak: Başvuru Şartı Değişiyor

5 bin memur alımında başvuru şartı değişiyor.

2020 yılı Arabuluculuk Sınavı için geri sayım devam ederken bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a bir düzenleme sunulduğu bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan 'a sunulan Avukatlık Kanunu taslağında , arabuluculuk sınavı başvuru şartlarında değişiklik yapılmasına da yer verildiği bildirildi. 

İlanlar art arda yayımlanıyor. Bilgi alış verişi ve takip için  TIKLA KATIL

2020 YILINDA 5 BİN ALIM OLACAK

Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yayımlanan 5 bin arabulucu alımı kılavuzunda, 2020 yılında da 5 bin arabulucu alımı yapılacağına yer verildi. Açıklamada 2020 yılı arabulucu alımı yazılı sınavının 26 Temmuz 2020 günü yapılacağına yer verildi. 

ERTELENECEK Mİ?

ÖSYM sınav takvimine göre 26 Temmuz günü YKS yapılacak. Bu ve corona salgını nedeniyle sınavın ertelenebileceği konuşuluyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Arabulucu alımında güncel başvuru şartları şu şekilde:

- Türk vatandaşı olmak,

- Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,

- Tam ehliyetli olmak,

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak,

- Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak,

- Arabuluculuk eğitimini tamamlamak,

BAŞVURU ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunulan yeni kanunda , , başvuru şartlarında düzenleme yapılmasının planlandığı öğrenildi. Düzenlemeyle mesleğinde 20 yıllık kıdemi olanların sınava girmeden de ara buluculuk siciline kaydolabilecekler. Bu sayede Türkiye'de şuan yaklaşık 10 bin olan ara bulucu sayısının daha da artırılması planlanıyor.

BAŞVURU NE ZAMAN?

5 bin Arabulucu alımı sınavı ertelenmezse Mayıs ayında başvuruların alınması bekleniyor. Ancak Covid 19 salgını nedeniyle tarihte değişiklik yapılabilir.

TARİH BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN