İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklanıyor (5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Sınıf Bursluluk Sonucu)

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı Bursluluk Sınav sonuçları bugün açıklanıyor. Peki sonuçlar saat kaçta açıklanacak? İlk burs ne zaman hesaba yatacak? İşte detaylar.

İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklanıyor (5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Sınıf Bursluluk Sonucu)

Bursluluk sınav sonuçları bugün açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada 2019 yılı Bursluluk sınav sonuçlarının bugün erişime açılacğaına yer verildi. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11’inci sınıfların girdiği 2019 İOKBS sınav sonuçları bugün MEB tarafından erişime açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçlar hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir

BURS BAŞLANGICI

İlk bursların hesaplara yatacağı tarih hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır"

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlara ilişkin iş ve işlemler Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18’inci maddesine göre yapılacaktır.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI BU SAYFADA

Bursluluk sınav sonuçları açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN