DHBT, YÖKDİL ve ALES Ne Zamana Ertelendi , 2021 YKS Ertelendi mi? Sorularına Yanıt

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ALES, DHBT ve YÖKDİL'in aralarında olduğu birçok sınavı ileri bir tarihe erteledi. Peki ALES, DHBT, YÖKDİL sınavları ne zamana ertelendi? İşte son bilgiler.

DHBT, YÖKDİL ve ALES Ne Zamana Ertelendi , 2021 YKS Ertelendi mi? Sorularına Yanıt

ALES, YÖKDİL, DHBT ne zamana ertelendi?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılının kalan günlerinde yapılacak ÖSYM sınavlarının ertelendiğine yer verildi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün açıklamasında,  "Değerli Adaylarımız, Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir." dedi.

NE ZAMANA ERTELENDİ?

Bu açıklama sonrası ALES, YÖKDİL ve DHBT'ye girecek adaylar, sınavların ne zamana ertelendiğini araştırmaya başladı. ÖSYM, bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada net tarih vermedi ve sınavların ileri bir tarihe ertelendiğini, "Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır." şeklinde duyurdu.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer kısıtlamaların sonuç vermesi, vaka sayılarının azalması ile birlikte sınavlar için tarihlerin açıklanması bekleniyor. sınavların 2021 yılının ilk aylarında yapılması bekleniyor. Sınav tarihleri belli olduğunda haberdar olmak için TIKLAYIN

YKS ERTELENDİ Mİ?

Bu açıklama sonrası en merak edilen konulardan biri de YKS oldu. 2021 yılı YKS tarihi henüz belli değil ki ertelensin :). YKS konusunda bir erteleme henüz yok.