Bursluluk Sınavı Süresi , Soru Sayısı , Gerekli Belgeler ve Yanlış Doğru Uygulaması

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında bursluluk sınavına dair detaylara yer verildi.

Bursluluk Sınavı Süresi , Soru Sayısı , Gerekli Belgeler ve Yanlış Doğru Uygulaması

Bursluluk sınavına kısa süre kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı Bursluluk Sınavı 'nı 5 Eylül 2020 günü yapacak. binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek Bursululuk Sıanvına dakikalar kala vatandaşlar, bursluluk sınavının saat kaçta yapılacağını , öğrencilere kaç dakika süre verileceğini ve sınavın saat kaçta sona ereceğini araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda bursuluk sınavı hakkında detaylara yer verdik.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sistem şeklinde yapılacak ve tek oturumda gerçekleştirilecek Bursluluk Sınavı, 5 Eylül 2020 günü saat 10.00 'da başlayacak.

Toplamda öğrencilere 100 soru sorulacak. 4 seçenekli çoktan seçmeli soru sorulacak ve öğrencilere 120 dakikalık süre tanınacak. 2 saatin sonunda öğrenciler cevap kağıtlarını teslim edecek ve sonuçlar için bekleyiş başlayacak. 

MEB tarafından yapılan açıklamada bursluluk sınavına girecek öğrencilerin 9.30 'a kadar sınav merkezlerinde olması gerektiğine yer verildi.  Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salona alınacak. Öğrenciler, yanlarında getirecekleri fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesiyle sınava girecek. T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı geçerli kabul edilecek. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler, sınava kesinlikle alınmayacak. Öğrenciler yanlarında koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.

SONUÇLAR

Sonuçlar, 28 Eylül'de ilan edilecek.

Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. PYBS'de her derse ait testlerde adayın yanlış cevaplamış olduğu soru sayısının üçte biri, ilgili teste ait doğru sayısından çıkarılarak adayın ilgili dersten alacağı ham puan elde edilmektedir

KAMUBULTENİ.COM