AYM'den Önemli Polis Akademisi Kararı

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi 'nden Polis Koleji 'nden mezun olan adayların Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine geçişi hakkında karar.

AYM'den Önemli Polis Akademisi Kararı

AYM'den kritik karar:  Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan son dakika açıklamasında , Polis Koleji mezunlarının doğrudan kayıt yerine sınavla Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne geçişi yönünde karar alındı. 

Polis Koleji son sınıf öğrencileri, Polis Akademisi Başkanlığı 'na girişte direkt kayıt yerine sınav şartı getirilmesinin eğitim hakkının ihlali olduğu iddiasıyla daha önce dava açtı, sonuç alamayınca da 2015’ yılında  Anayasa Mahkemesi’ ne bireysel başvuruda bulundu.

Söz konusu başvuruda, Polis Koleji mezunlarına Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi ’ne sınavsız giriş imkânı sağlayan düzenlemelerin kaldırılmasıyla eğitim hakkının ihlal edildiği iddia edildi.

AYM 2. Bölümü bu başvuruyu 26 Aralık 2018 günü görüştü ve söz konusu başvuru, kabul edilemez buldu. AYM kararında özetle şu değerlendirmelere yer verildi:

“... Başvuruculara aşırı ve katlanılamaz bir külfet yüklenmediği, başvurucuların eğitim hakkına yapılan müdahalenin ölçülü olduğu ve başvurucuların eğitim ve öğrenim haklarına yönelik bir ihlal olmadığının açık olduğu sonucuna varmış ve başvuruyu açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez bulmuştur.” 

Kamubulteni.com | Ankara