Adalet Bakanlığı 3800 TL Maaşla Personel Alımı Başvurusu Sona Eriyor (Adli Tıp Kurumu Sonuçları Ne Zaman?)

Adli Tıp Kurumu , farklı kadrolarda istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. İlana başvurular için son saatlere girildi. Başvuru bilgileri , şartları ve başvuru detayları yazımızda.

Adalet Bakanlığı 3800 TL Maaşla Personel Alımı Başvurusu Sona Eriyor (Adli Tıp Kurumu Sonuçları Ne Zaman?)

Adalet Bakanlığı ATK personel alımı başvurusu sona eriyor.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 'na kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. Geçtiğimiz hafta yayımlanan ve başvurusu internet üzerinden başlayan kamu personeli alımında sona gelindi. Adli Tıp Kurumu bünyesinde çalışmak isteyen adayların 18 Eylül 2020 saat 17.00 'a kadar başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir. 

Başvuruda son saatlere girilmesi ile birlikte biz de bu yazımızı kaleme aldık ve kamubulteni.com olarak Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu personel alımı detaylarına yer verdik.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adli Tıp kamu personeli alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Son başvuru günü olan 18 Eylül 2020 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

- 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

ÖZEL ŞARTLAR VE KADRO DAĞILIMI

Fotoğrafın büyük hali için Tıklayın

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki sayfaya giderek müracaatını yapması gerekmektedir.

https://www.atk.gov.tr/haber31.08.20.html

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan başvuru sonuçları hakkında duyuru şu şekilde:

"Başvuruda bulunan ve başvuruları kabul edilen adayların öğrenim durumuna göre KPSS P3 ve KPSS P93 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralama yapılacaktır. Bu sıralama sonucunda ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar sıralamada yüksek sırada bulunan aday, sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır. Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanacaktır. Yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır."

Sonuçların hangi gün açıklanacağı henüz belli değil. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için TIKLAYIN