Adalet Bakanlığı 2019 Personel Alımında Sayı Artacak-İşte Şartlar ve İlan Tarihi

Adalet Bakanlığı 2019 yılı kamu personeli alımında sayı artacak. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak alımda başvuru şartları ve beklenen ilan şartları haberimizde.

Adalet Bakanlığı 2019 Personel Alımında Sayı Artacak-İşte Şartlar ve İlan Tarihi

CTE ile Adalet Bakanlığı 'nın kamu personeli alımı sonuçları açıklanmaya başladı.

Özellikle Adalet Bakanlığı 'nın icra katibi alımı sonuçları dikkatleri çekti. Türkiye geneli 1344 icra katibi alımı için ilana çıkan Adalet Bakanlığı, bu sayıyı tamamlayamayacak. Zabıt katipliği ile aynı anda yayımlanan ilana yeterli başvuru olmamış, adaylar genellikle zabıt katipliği kadrosunu seçmişti. 

Mülakatlar için yeterli sayı olmadı ve klavye aşamasından sonra adaylar sözlü mülakata girdi. Birçok ilde alınacak personel sayısından daha az kişi sözlü mülakata kaldı. (Örn: Çorlu 'da 9 alım için sözlü mülakata 6 kişi kaldı.)

Sözlü mülakata kalan aday sayısı, alınacak sayıdan daha az olunca adaylar oldukça umutlandı ancak Çorlu Adliyesinde sözlü mülakattan kimse geçemedi. Yine aynı şekilde Kırklareli ile Lüleburgaz Adliyesi 9 alım yapacaktı. Bu alım için sözlü mülakata giren 6 kişi de başarısız oldu ve bu kadroya kimse atanmadı.

DİĞER ADLİYELERDE DE DURUMLAR AYNI

Sonuçları açıklanan diğer adliyelere baktığımızda da durumun aynı olduğu görülmekte. Adaylar on parmak aşamasını başarı ile geçmesine  rağmen sözlü mülakatı geçemedi.

2019 YILINDA ALIM ARTACAK

Adalet Bakanlığı, icra katibi alımı için sayıya ulaşılamadı. 1344 sayıya ulaşılamaması nedeniyle 2019 yılında alım sayısı arttırılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Türk vatandaşı olmak,

Merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak 

KPSS'de en az 70 puan almış olmak,

Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,

İLAN TARİHİ

Adalet Bakanlığı yeni katip alımı için ilanı 2019 yılı Nisan-Mayıs döneminde yayımlayacak. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android  için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

MEMUR-PERSONEL ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER