3 Bin Polis Alınacak-İşte POMEM Mülakat Soruları ve Sözlü Mülakat Uyarıları

Polis Akademisi 3 bin kadın polis alımı sözlü mülakat duyurusu geldi. Mülakat duyurusunun gelmesinin ardından adaylar , sözlü mülakat sorularını , sözlü mülakat sırasında yapacaklarını ve diğer detayları araştırmaya başladı. İşte POMEM mülakat bilgileri.

3 Bin Polis Alınacak-İşte POMEM Mülakat Soruları ve Sözlü Mülakat Uyarıları

POMEM sözlü mülakat soruları ve mülakatlar sırasında dikkat edilmesi gerekenler.

24. dönem POMEM duyurusu bugün Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan geldi. Akademi Başkanlığı 'ndan yapılan duyuruda 24. dönem POMEM 3 bin kadın polis alımı sözlü mülakatlarının 30 Temmuz 2019 günü başlayacağı , 9 Ağustos 2019 Cuma gününe kadar devam edeceğine yer verildi. 

Duyuru sonrası sözlü mülakata girecek adaylar, sözlü mülakat hakkında bilgileri, mülakat sırasında dikkat edilmesi gerekenleri ve sözlü mülakatlarda çıkabilecek soruları araştırmaya başladı. 

POMEM MÜLAKAT UYARILARI

POMEM mülakatlarına girecek adayların kılık kıyafet ve dış görünüş olarak intizamlı olması gerekmektedir. Takım ile sözlü mülakata gidilmesi gerekmektedir. 

POMEM  sözlü mülakatında puanlar sadece sorulara verilen cevaplara göre verilmiyor. Verilen doğru cevabın yanı sıra adayın soruya verdiği cevap şekline, kılık kıyafet, duruş,  konuşurken kendinden emin olup olmadığı, diksiyon düzgünlüğü, ciddiyet ve kılık kıyafet gibi faktörlere de önem verilir.

GÜVEN MASALARINDA ÇALIŞTIRILACAKLARI İÇİN 

Alınacak 3 bin kadın polis , Karakollarda , güven masalarında çalıştırılacağı için diksiyonun düzgün olması, konuşurken net ve ikna edici olması , ikili ilişkilerde iyi olması özelliklerine bakılacak. 

MÜLAKATA GİRECEKLER BU SAYFADA

3 bin kadın polis alımında mülakata girecek ve 10 bin POMEM alımını bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYINIZ

Sorunun cevabı yanlış olsa bile konuşma tarzınız, kendinizden emin duruşunuz mülakatı kazanmanıza katkı sağlayacaktır. 

POMEM DUYURULARINDAN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

POMEM'DE DAHA ÖNCE SORULAN SORULAR

Polis öfkesine nasıl hakim olmalıdır ?

Yaptığı işin devleti temsil ettiğini unutmamalı. (Kişisel)

Hiyerarşi nedir ?

Ast üst ilişkisine hiyerarşi denir. Ast ve üst kıdem , rütbe , liyakate göre belirlenebilir.

Emniyet genel müdürü kimdir ?

Celal UZUNKAYA

Polislik mesleğine uygun olduğunuzu düşünüyor musunuz ?

Evet , polis olabilecek şartları taşıdığıma inanıyorum.

Disiplin nedir ?

Kurallara uymak , yapılan işi daha önce belirlenen nizamlara uygun yapmak . Bir topluluğun yasalarına yazılı yazısız kurallarına uymak.

Temel insan hakları nelerdir ?

Yaşama hakkı , Sağlık hakkı , Düşünce özgürlüğü , Eğitim hakkı , İnanç özgürlüğü , İbadet özgürlüğü , Özel yaşamın gizliliği , Ekonomik haklar.

Kuvvetler ayrılığı ne demektir ?

Yasama , Yürütme , Yargı erklerinin birbirinden ayrılmasıdır .

Otorite nedir?

Herhangi bir konuda bir şeye herkekesi inandırma , emretme , itaat ettirme gücü ve kudreti .

Suç nedir ?

Yanlış ya da zararlı olduğu için hukuki otoritelerce yasaklanmış eylem , işleyene suçlu denir.

Siber saldırı nedir ?

Bilgisayar, telefon ve online sistemlerin açıklarını bulup veri sızdırmak, sistemi durdurmak ya da tam olarak devre dışı bırakmak . Şahıslar arasında olduğu gibi ülkeler arasında da olabilir.Saldırıyı yapanlara halk arasında hacker denir .

Suriye’de ki iç karışıklık için ne düşünüyorsun ?

Suriye’nin bir an önce demokratik hayata geçirilmesi gerekir, bunun için ülkemiz başta olmak üzere bütün ülkelerin ve uluslar arası otoritelerin gerekeni yapması gerekir.

Çözüm süreci hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Çözüm süreci bence mantıksız , terörist ile pazarlık yapılmaz. Devletin yaptırım gücü yıpratılmamalı.

Vatan sevgisi nedir?

Gerektiğinde vatan için canını verebilmektir. Vatanın bütünlüğü için alınan sorumluluk vatan sevgisi olarak açıklanabilir.

AB üyeliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

AB üyeliğine organik şartlarda üye olunabilirse karşı değilim , fakat sadece Türkiye için bir yaptırım söz konusu ise vazgeçilebilir. Keza Türkler her zaman kendi yağında kavrulmayı bilmiş kendini geliştirmiştir.

Suç korkusu nedir ?

Bir suça ya da kişinin suç ile ilişkilendirdiği sembollere karşı geliştirdiği bir duygusal korku veya endişe reaksiyonu.

Karttan çıkan atasözünü açıklayınız ?

Bahsi geçen kartlar bir iskambil destesi ise 52 de 1 değerdir. Bir çok seçenekten şansa çıkan herhangi bir sonuç.

Para gerekli midir ? Parasız insan gereksiz midir ?

İnsan yaşamını derinden etkileyen olgulardan biri para olduğu için, yaşamın refahı için para gereklidir . İnsanın değeri para ile biçilemez.

Ahlaksız bir görev verilse ne yaparsınız ?

Görevin gerekliliğini sorgularım , görev kutsal değerlerimin bekası için zaruri ise yerine getiririm .

En sevdiğiniz branş ?

Bilgisayar ve kitap okumak

Polis nedir ?

Kamu düzenini , huzur ve güvenliği sağlamakla görevli örgüttür.

Adalet nedir ?

Hak ve hukuku gözetme ve yerine getirmedir. Haklıya hakkını suçluya cezasını vermektir.

Dede Korkut kimdir kısaca bilgi verin ?

Dedekorkut destanlarının ilk anlatıcısıdır , hayatı konusunda net bilgi yoktur 295 yıl yaşadığı belirtilir. Oğzuların Kayı veya Bayat boyundan olduğu tahmin edilir , saltuknamede Osmanlıların Dedekorkut soyundan geldiği belirtilir. Dedekorkut destanları Oğuzların destansı hikayelerinin mecmuasıdır giriş ve 12 hikaye içerir H.O.Fleisch tarafından bulunmuştur.

En sevdiğiniz ders nedir ? Neden?

Tarih , yarın için yeni kararlar alırken dün neler yaşanmış hep merak ederim.

SSCB ne zaman yıkılmıştır ?

1991

2003 Eurovizyon birincisi kimdir ?

Sertap Erener Evryway that ı can2010 Manga We Could be the same ile 2.lik

Fatih Sultan Mehmet Han’ın yaptırdığı ilk cami hangisidir ?

Rumeli Hisarı Camiisi

Tarafsızlık nedir ?

Tarafsız kalma , yansız kalma , herhangi bir durum karşısında görüş belirtmeme.

Karakter nedir ?

Bir topluluğun , bireyin ya da nesnenin kendine özgü özellikler bütünü .

Yabancı dilin önemi nedir ?

Yabancı dil önemlidir çünkü başka ulusların kültürlerini , tutumlarını tanıma fırsatı bulunur. Bir lisan bir insan denebilecek kadar önemlidir .

Unesco 2014 ü ne yılı ilan etti.

2016 – Uluslararası Küresel Anlayış Yılı2015 – Uluslararası Işık Yılı2014 – Uluslararası Kristalografi (Kristal bilim)Yılı2013 – Yeryüzü Matematik Yılı

Trafik kuralları hakkında bilgi verin.

Dünyanın her yerinde insanların bir noktadan başka bir noktaya birbirlerine zarar vermeden gidebilmesi için konmuş kurallar bütünüdür.

İklim nedir ? Türkiye’nin iklimi hakkında bilgi verin.

İklim , bir yerde uzun bir süre boyunca gözlemlenen sıcaklık,nem, hava basıncı, rüzgar, yağış, yağış şekli gibi meteorolojik olayların ortalamasına verilen addır. Türkiye ılıman iklim kuşağının ekvatora yakın kısmındadır , akdeniz ikliminin yayılış sahasında kalır ve 4 mevsim yaşanır. Denizellik ve karasallığın etkili olduğu yerler vardır. Bazı noktalarda mikroklima görülür.

Kitap okur musunuz ? En son okuduğunuz kitap nedir ?

Evet okurum , en son okuduğum kitap “geleceği yönetmek”

Medyanın terör / terörizme desteği olabilir mi ?

Olur , medya organlarında sübnüminal mesaj verilebilir, üstü kapalı maddi destek verilebilir. Çağdaş demokrasilerde Yasama , Yürütme , Yargı’dan sonra medya gücü kuvvetler ayrılığı kapsamında tutulmaktadır.

Birinci dünya savaşının çıkma sebebi nedir ?

Sömürgecilik yarışıHam madde ve Pazar arayışının uluslar arası düzeye çıkmasıFransız ihtiliyle yayılan milliyetçilik akımıSilahlanma ve bloklaşmaÖzel nedenler ?Almanya İngiltere arası ekonomik rekabetFransanın 1871 de Almanya’ya kaptırdığı Alsas Loren Kömür havzasını geri almak istemesiRusya’nın sıcak deniz sevdası ve Panslavizim politikasıAvusturya Macaristan ile Rusyanın balkanlara hakim olma arzusuİtalya ve Fransanın Kuzey Afrika’da sömürgecilik yarışı.İtalya’nın Akdeniz’e egemen olma arzusu.Japonya’nın uzak doğudaki Alman sömürgelerini ele geçirmek istemesi.

Ne ekersen onu biçersin atasözünü açıklayınız ?

Kişiler çevrelerine nasıl davranırlarsa öyle cevap alırlar , iyilikse iyilik , kötülükse kötülük, yardım sa yardım.

Mossad Nedir ?

İsrail istihparat ve özel operasyonlar enstütisidir. Dış istihparatla ilgilenir merkezi Tel-aviv dir.

Dünyada ki en büyü lider kimdir ? Neden ?

Mustafa Kemal Atatürk’tür. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olmasının yanında barış ve insan haklarına verdiği saygı beni çok etkilemiştir.

Antropoloji Nedir ?

İnsan bilimi demektir, tüm toplumları, kültürleri, insan kalıntılarını ve fiziksel, biyolojik yapılarını inceler. İnsanın iskelet, kafatası gibi fiziki yapısını araştıran antropoloji, insanlık tarihinin en eski dönemlerinin aydınlatılmasına yardımcı olur.

PYD nedir ?

Suriye Kürt bölgesi Rojava’da bulunan Kürt partisinin ismidir.2003 yılında kurulmuştur.Pyd‘nin Kürtçe açılımı Partiya Yekîtiya Demokrat(Demokratik Birlik Partisi).

YPG nedir ?

Suriye’deki en güçlü kürt partisi olanpyd’nin silahlı kanadıdır. açılımı “yekineyen parastina gel”; yani “halkın koruma birliği”dir.

DAEŞ nedir ?

IŞİD (ırak şam islam devleti) inin islam ibaresi çıkarılması için değiştirilmiş halidir .

Fransız ihtilalinin sonuçları nelerdir ?

Selahattin Eyyubi kimdir.

Mısırve Suriye sultanı, Eyyubi hanedanının kurucusu olan hükümdar. Hıttin Muharebesi ile 2 Ekim 1187’de Kudüs’ü Haçlı kuvvetlerinden alarak kentte 88 yıl süren Hıristiyan egemenliğine son verdi, akabinde Hıristiyanların düzenledikleri Haçlı Seferi’ni etkisiz hale getirdi.

Osmanlı neden çöktü ?

Devlet idaresinin bozulmasıToprak sisteminin bozulmasıYeniçeri ocağının bozulmasıMedrese ve eğitim sisteminin bozulmasıPozitif bilimin terketdilmesiAdliye mekanizmasının çöküşüKapütilasyonlarBatıyı takip edememeToplum yapısı ve gayrimüslimlerJeopolitik konum sebebiyle büyük devletlerin Osmanlı üzerindeki emelleri.

Nobel nedir ?

27 Kasım1895 tarihli ve 30 Aralık 1896 tarihinde Stockholm’de açıklanan vasiyetnamesiyle Alfred Nobel tarafından kurulan derneğin verdiği, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacını taşıyan prestijli bir ödüldür.

Divan-ı Lugatid Türk’ün yazarı kimdir ?

Kaşgarlı Mahmut

Dünyanın en büyük okyanusu hangisidir ?

Büyük Okyanus