28 Aralık İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınav Süresi Soru Sayısı

28 Aralık günü 700 icra müdür ve icra müdür yardımcısı alımı için yazılı sınav yapılacak. Peki sınav saat kaçta başlayacak , kaçta sona erecek? Sınav kaç dakika? İşte sınav hakkında bilgiler ve sonuç açıklama tarihi.

28 Aralık İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınav Süresi Soru Sayısı

28 Aralık 2019 İcra sınavı.

Ölçm Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafındna 28 Aralık 2019 günü İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı yapılacak. 

700 MEMUR ALINACAK

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda yazılı ve sözlü sınav ile 700 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapılacağına yer verildi. 

SINAV KAÇTA BAŞLAYACAK?

2019 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı 28 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 10.15 'te başlayacak. Sınav için adayların 10.00 'a kadar okullara girmesi gerekiyor. Saat 10.00 'dan sonra binalara kimse alınmayacak.

SINAV KAÇ DAKİKA? KAÇTA BİTECEK?

2019 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı 90 dakika sürecek. Saat 10,15 'te başlayacak sınav 11,45 'te sona erecek. 

SORU SAYISI

Sınavda adaylara, 35 Genel Yetenek sorusu  ve 35 Genel Kültür Testi sorusundan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. 

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (10)  Matematik (10) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (5)  Türk Kültür ve Medeniyetleri (5)  Temel Yurttaşlık Bilgisi (5)

Alan Bilgisi Testi Konuları

a) Türk Ticaret Kanununun başlangıç hükümleri, tacirleri düzenleyen birinci kitabın birinci kısmı, ticaret şirketlerinin genel hükümlerini düzenleyen ikinci kitabın birinci kısmı, kıymetli evrakı düzenleyen üçüncü kitabı ve deniz ticaretinde cebri icraya ilişkin özel hükümleri düzenleyen beşinci kitabın sekizinci kısmı (8)

b) İcra ve İflâs Kanunu, İcra ve İflâs Kanununun Tatbikatına Dair Nizamname, İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği (12)

c) Harçlar Kanunu, Damga Vergisi Kanunu ve Katma Değer Vergisi Kanunu (6)

d) Türk Borçlar Kanununun genel hükümlerini düzenleyen birinci kısmı (5)

e) Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Cumhuriyet Başsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin Dördüncü Kısmı, Tebligat Kanunu ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik (4)

Alan Bilgisi Testinde her alt konudan soru yer almayabilecektir

Sınav sonuçları 22 Ocak 2020 'de açıklanacak. 

SINAV SONRASI ADAYLAR BU SAYFADA >>

Sınav sonrası adaylarla bilgi alış verişi , soru ve cevaplar için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN