2020 LGS ve YKS'ye Girecekler Dikkat: Sınav Tarihi İçin Kısmi Açıklama Geldi (Değişti mi , Geri Çekildi mi?)

Son dakika haberi: 2020 yılı YKS ve LGS tarihlerinin değişmesi için kısmi açıklama geldi. Peki LGS ile YKS ne zaman yapılacak? TYT hangi tarihte yapılacak? LGS sınav tarihi değişecek mi? İşte detaylar ve son bilgiler..

2020 LGS ve YKS'ye Girecekler Dikkat: Sınav Tarihi İçin Kısmi Açıklama Geldi (Değişti mi , Geri Çekildi mi?)

2020 YKS ve LGS tarihi geri ertelenecek mi ? Kısmi açıklama geldi mi?

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı tarihinin öne çekileceği iddlaları son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Bir internet sitesinin YÖK kaynaklarına dayandırdığı bilgide YKS 'nin Haziran ayının son günlerine çekileceği belirtilmişti. Öte yandan LGS 'nin de erteleneceği konuşuluyor.

TURİZM ETKİSİ

Milliyet 'te bugün yer alan haberde , Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın YKS önersiine yer verildi. Bakanlığın , Temmuz 'da sınav olursa turizmin kötü etkileceği , korona nedeniyle bu sene yabancı turist gelmeyeceği konusuna dikkatleri çektiği bildirildi. Bu konuların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a iletildiği bildirildi. 

YKS ve LGS'ye gireceklerle bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

2020 LGS İÇİN TARİH

2020 yılı Liselere Giriş Sınavı için geri sayım devam ederken , kulislerden bir son dakika bilgisi geldi. Edinilen bilgilere göre LGS 'ye 2 haftalık bir erteleme gelmesi ve sınavın 21 Haziran 2020 'de yapılması planlanıyor. 

2020 YKS İÇİN KISMİ AÇIKLAMA

2020 YKS tarihinin turizm nedeniyle geri çekilmesi planlanıyordu. İddialarda , 2020 TYT , YDT ve AYT 'nin 27-28 Haziran günlerinde yapılacağı bildirilmişti. Ancak dün gece bir açıklama geldi. Ünlü sanatçı Haluk Levent, gençlerin yoğun mesajları sornası 3 bakan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Levent yaptığı görüşmede 2020 YKS tarihinin değişmemesi konusunu konuşuğunu ifade etti. 

Haluk Levent 'in açıklamasına göre YKS tarihinin büyük ihtimalle değişmeyeceği görülüyor.

KARAR AÇIKLANIYOR

2020 YKS ve LGS için net tarih belli oluyor. 4 Mayıs 2020 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığında kabine toplantısı yapılacak. Kabine toplantısında YKS ve LGS tarihleri masaya yatırılacak ve karar verilecek. 

Toplantı saat 15.00 'da başlayacak. 19.00 civarında sona ermesi beklenen toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçip açıklamalarda bulunacak.

AÇIKLAMA GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN