2020 LGS Öncesi Flaş Detay Ortaya Çıktı (2020 LGS Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman?)

2020 LGS öncesi önemli bir açıklama geldi. Yıllar önce yapılan düzenleme ile 6-7 yaşındaki çocuklar aynı anda okula başlamıştı. Bu düzenleme nedeniyle bu yıl LGS 'ye girecek öğrenci sayısı 1.5 kat artacak. Peki 2020 LGS ne zaman? Liselere Giriş Sınavı başvuruları ne zaman alınacak? İşte detaylar ve son bilgiler.

2020 LGS Öncesi Flaş Detay Ortaya Çıktı (2020 LGS Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman?)

2020 LGS öncesi önemli haber.

Yıllar önce yapılan düzenleme ile okula başlama yaşı düşürülmüş ve 6-7 yaşındaki çocuklar birlikte okula başlamıştı. O dönemin çocukları şimdi LGS 'ye girecek. Bu nedenle her yıl sınava giren sayıdan daha fazla bir kişi LGS 'ye girecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı ise konu ile ilgili planlama çalışmalarına başladığını duyurdu. MEB resmi sayfasından yayınlanan duyuurda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2020 LGS için çalışmalara başlanıldığını duyurdu. 

İşte açıklama:

“Toplantıda bu süreci tekrar değerlendirdik ve iyileştirme yapacağımız yeni alanları değerlendirdik. Diğer taraftan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonunda LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına geçiş yapabilecek öğrenci sayısında 2019’a göre önemli bir artış söz konusu. Süreci başlattık. Tüm illerimizde kayıt alanlarını tek tek masaya yatırıyoruz. Her bir kayıt bölgesinde geçiş yapacak öğrenci sayıları, mevcut okullarımızın kapasiteleri, yapımı devam eden okullarımız ve yeni yatırımların tamamını birlikte değerlendirip bu süreci 2019 yerleştirmelerinde olduğu gibi başarıyla yönetecek şekilde planlamalarımızı yapıyoruz.”

LGS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Resmî ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencilerinin Başvuru Şartları 2019–2020 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.
  • Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8‘inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.
  • Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları 2019–2020 Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.
  • "Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.
  • Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir."

2020 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 LGS sınav takvimi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Ancak sınava hazırlanan yüz binlerce çocuk ile ailesi , sınavı ne zaman yapılacağının , başvurulaırn ne zaman alınacağınının açıklanmasını istiyor.

2019 yılında LGS başvuruları Nisan ayının ilk haftalarında alınmıştı. Yine 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da Liselere Giriş Sınavı başvurularının Nisan ayının ilk günlerinde alınması bekleniyor. 

Sınavın ise Haziran ayının başında yapılması bekleniyor.

LGS TAKVİMİ BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN