Ömer Çelik'ten İstanbul Seçimlerinde Son Durum Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'ten son dakika açıklaması geldi. Çelik yaptığı açıklamada seçim itiraz sürecine ilişkin son bilgileri paylaştı.

Ömer Çelik'ten İstanbul Seçimlerinde Son Durum Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Öme Çelik açıkladı: Fark azalıyor.

31 Mart yerel seçimlerine ve itiraz sürecine ilişkin basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"İki aşamaya ayırabileceğimiz üzerinde durmamız gereken durumlar oluyor. Birincisi yeterince bilgi sahibi olmamaktan kaynaklanan yorumlar, bir diğeri ise bizim yakinen tanıdığımız kara propaganda merkezlerinin ürettiği propagandalar.

Bizim görevimiz doğru bilginin verilmesi. Gerçek gazeteciler bunu doğru şekilde değerlendirecektir. Kara propaganda merkezlerine karşı yapabileceğimiz bir şey yok. Batı demokrasilerini de takip ediyoruz. Onun dışındaki yerlerdeki seçimleri de takip ediyoruz.

SON ZAMANLARDA GÖRÜYORSUNUZ..

Son zamanlarda görüyorsunuz mesela Fransa'daki seçimlerde geleneksel siyasi hareketlerin dışlanıp, yepyeni siyasi hareketlere doğru seçmenin kayması şeklinde kayma söz konusu. Türkiye açısından yüzde 85'lik katılım oranıyla seçimin gerçekleşmesi önemli.

YABANCI GÖZLEMCİLER..

Yabancı gözlemciler kendi görev sahalarını Avrupa içinde tutarlı şekilde değerlendirirken, Avrupa dışına çıkınca görev tanımlarının dışına çıkıyorlar. Bir takım spekülatif, bazı partilerden duydukları yorumları resmi görüş gibi aktarabiliyorlar. Durduk yere YSK'nın görevini tam olarak yapması sağlanmalıdır gibisinden açıklama yapıldı. Aslında dünyadaki seçimleri yöneten kurumları incelediğimizde, örnek olarak gösterebileceğimiz bir kurum.

SEÇİM İTİRAZ SÜRECİ

Şimdi yine seçim sürecinin bir parçası olan itiraz süreci devam etmektedir. Bu süreci, maalesef bazı grup ve odakların sanki olağanüstü bir durum varmış gibi algılatmaya çalıştığını görüyoruz. Bu gayet olağan bir durumdur. Türkiye'de her seçimden sonra siyasi partiler itiraz ederler. Sonucu YSK belirler. Hepimiz de buna saygı duyarız. Türkiye seçimi güçlü şekilde yapabilen bir ülke. YSK'nın kapasitesine hepimiz güveniyoruz. Demokrasimizin gücü konusunda, vatandaşımızın sandığa iradesi yansıması konusunda şüphe olmamalarıdır.

CHP, sayım yapılsa bile sonuç değişmeyecek diyor. Değişmeyeceğini düşünüyorsanız neden şikayetçi oluyorsunuz?

OY FARKI AZALIYOR

Gün içerisinde arkadaşlarımı oy farkı ile ilgili açıklama yapacak ama fark azalıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA