Maltepe'de Sayım Bitti: İşte İmamoğlu ile Yıldırım Arasındaki Oy Farkı

Son dakika haberi: Maltepe 'de oyların sayımı sabah saatleri itibariyle sona erdi ve aradaki oy farkı güncellendi. İşte İstanbul seçimlerinde son durum .

Maltepe'de Sayım Bitti: İşte İmamoğlu ile Yıldırım Arasındaki Oy Farkı

Maltepe 'de sayım bitti: İşte İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki oy farkı.

Son dakikaa açıklaması Gürsel Tekin 'den geld. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Twitter adresi üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul 'da son durumu aktardı.

MALTEPE 'DE SAYIM BİTTİ

Tekin yaptığı açıklamada Maltepe 'de itiraz edilen sandıkların sayımının bittiğini aktardı. Tekin açıklamasında Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkını da şu şekilde aktardı:

"Maltepe'de tam 1089 sandık sayıldı, bitti.

@ekrem_imamoglu 13.781 oy farkla önde.

Artık bahane kalmadı.

1 Nisan'dan beri gasp edilen mazbatamızı alacağız, İstanbullulara hizmete başlayacağız."

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ İTİRAZI YAPTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz dilekçesini YSK ’ya verdi ve bina çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sandıkların tamamında usulsüzlükler yapıldığına dair izlenimleri olduğunu söyleyen Yavuz, maddi hata düzeltimi yoluyla 8-9 bin civarında oyun AK Parti yerine başka partilere kaydırıldığını gördüklerini söyledi. Yavuz, geçersiz oyların sayılması sonucunda da yaklaşık 6 bin oyun AK Parti 'ye yazılması gerekirken iptal edildiğini savundu.

Yavuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek Seçim Kurulu kararı hepimizi bağlar. Ama ortada bir şüphe var ve bu şüpheyi gideremedik. Daha maddi hataların düzeltimi, geçersiz oyların sayımı ve tüm oyların sadece yüzde 10'u kadar sayılmışken, bu fark 29 binlerden 13 bin 900'lere indi. İddia ediyoruz ki bunların tamamı sayılsaydı veya bu şüpheleri ortadan kaldıracak adımlar atılsaydı, bizim rakamlar gerçekti ve bizim lehimize bu seçim sonuçlanacaktı”

KHK göndermesini yineleyen Yavuz şu ifadeleri kullandı:

“62 bin 560 kişinin 19 bini kamu görevlileri arasından seçilmemiştir. Bunların arasında KHK ile ihraç edilmiş olanlar var.”

Seçimlerde organize bir usulsüzlük olduğunu iddia eden Yavuz, “Bu işte gerçekten bir iş var, seçim yolsuzluğu var. Bütün bu şaibeyi ortadan kaldıracak tek merci YSK'dir”

Kamubulteni.com  | Ankara