Canlı Yayın Sonrası En Kapsamlı Anket Yapıldı-İşte Seçim Anketi Sonucu

İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki canlı yayın görüşmesi sonrası MAK , en kapsamlı anketini yaptı. Anketin sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı. İşte 33 bin kişi ile yapılan anket.

Canlı Yayın Sonrası En Kapsamlı Anket Yapıldı-İşte Seçim Anketi Sonucu

Son dakika haberi: MAK  beklenen anket sonucunu açıkladı.

MAK Danışmanlık Şirketi, İmamoğlu-Yıldırım canlı yayını sonrası 33 bin kişi ile telefon görüşmesi yaptı. İstanbullu vatandaşlarla telefonda yapılan görüşmeler sonrsı İmamoğlu ile Yıldırım 'ın canlı yayın performansları soruldu ve son seçim anketi yapıldı. 

Yapılan anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. 

KİM DAHA BAŞARILI OLDU SORUSU SORULDU

Farklı GSM operatörlerindne alınan numaralar ile sabit hatlar üzerinden yapılan görüşmeler sonrası ortaya çıkan ankette  ilk olarak canlı yayın performansları soruldu. Ankete göre CHP 'nin adayı Ekrem İmamoğlu başarılı diyenler yüzde 46, AK Parti nin adayı Binali Yıldırım başarılı diyenlerin oranı yüzde 44 oldu.

KİME OY VERECEKSİNİZ?

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, önceki gün Habertürk ekranlarında anketin detaylarını açıklamış ve akşam saatlerinde sonucun açıklanacağını söylemişti. Kulat açıklamasında, oyunu değiştirebilecek seçmen potansiyelini yüzde 13  seviyesinde olduğunu ifade etmişti.

EKREM İMAMOĞLU ÖNDE

33 bin kişi ile yapılan en kapsamlı seçim anketinin sonucuna göre  Ekrem İmamoğlu rakibi  Binali Yıldırım 'ın 1,5 puan önünde yarışı götürüyor.

31 MART 'TA KİME OY VERDİNİZ?

Ayrıca soru yöneltilen kişilere, 31 Mart seçiminde hangi adayı tercih ettikleri soruldu. Verilen cevaplar İmamoğlu'nun yüzde 0,1 puan ile önde çıktığını çıkardı.

İşte MAK Danışmanlık'ın 33 bin kişi ile yaptığı anket çalışması;

KONDA ANKET SONUCU

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Medyascope TV’de katıldığı Ruşen Çakır’ın programında son seçim anketi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"31 Mart seçimlerinde her 100 kişiden 17’si sandığa gitmedi, 3’ünün oyları iptal oldu, 39’u Ekrem Bey’e, 39’u Binali Bey’e oyunu verdi. Bizim bütün araştırmalarımıza göre Ekrem Bey alt sınır olarak yine 39’dan başlıyor, Binali Bey’de 10’luk bir kayıp var. Binali Bey’e oy veren her 39 kişinin 10’unun adalet duygusu zedelenmiş durumda. Binali Bey 29’dan başlayacak ve muhakkak o 10 kişiden ikna edemeyecekleri olacak. Bunları yaptığımız ölçümlerle söylüyorum. Sandığa gitmeyen her 17 seçmenden 11’i siyasetle ilgisi olmayan, gazetelerin sadece spor sayfalarını okuyan ve siyasetteki hiçbir aktörü beğenmeyenler."