Bülent Arınç'tan Flaş İstanbul Seçimi ve İttifak Açıklaması

Önceki gün Habertürk 'e konuk olan Bülent Arınç seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç seçim sürecinde ve son dönemlerde partinin yaptığı hataları sert bir dille eleştirmişti. 

Bülent Arınç'tan Flaş İstanbul Seçimi ve İttifak Açıklaması

Bülent Arınç 'tan İstanbul seçimleri açıklaması.

İttifaka zarar verecek şekilde  MHP 'nin AK Parti 'ye zarar verdiğini dile getiren Arınç , Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti tarafından 2023'e hazırlandığını söyledi. 

Beştepe 'de Yüksek İstişare Kurulu 'nda koltuk sahibi olan Arınç, 23 Haziran seçimlerini oldukça yumuşak bir dille değerlendirdi.

Arınç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yaptığımız nihayet bir seçimdir. Seçimde kazanmak da var kaybetmek de var. Siyasi partiler birbirlerinin düşmanları değil rakipleridir. Bir defa değil iki defa seçim oldu. Birincisiyle daha az oy farkıyla AK Parti adayı kaybetmişti, şimdi çok daha büyük bir farkla oldu. Milletin takdir ettiğine bizim hayır dememiz mümkün değil. Bunu saygıyla karşılıyoruz. 25 yıl aralıksız yönettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, ilçe belediyelerini ayrı tutuyorum, bu sefer başka bir aday seçimi kazandı. Çok tabiidir, çok doğaldır. Bildiğiniz gibi yine 25 yıl sonra Ankara'da da başka bir aday seçimi kazanmış ve görevine başlamıştır. Demokratik usullerden birisidir; demokraside seçimle gelinir, seçimle gidilir. Bunu tabii karşılamak lazım".

31 MART SONRASI SERT AÇIKLAMALARI

Arınç, 31 Mart seçimlerine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sonucun belli olmadığı her gün, Ekrem İmamoğlu'nun üzerine koyuyoruz. 1 kat, 2 kat, 3 kat, 5 kat, 6 kat. Siz bugün seçim kaybetmiş olsanız veya kaybettirilmiş olsa bile şüphesiz, YSK'nın kararıyla olacak, 5 sene sonrasının Cumhurbaşkanı adayına hazır olun. Bir işi kokutmamak lazım. Bir seçimin sonucu en geç 2 gün içinde alınır. Ama araya, 'Şu da vardı, bu da vardı, şu da böyleydi' diyerek işin doğasını bozmamak lazım.

Ben Ankara'da, AK Parti'nin bütün seçim çalışmaların katıldım. Özhaseki'nin gösterdiği her işi yaptım. Bu benim borcum, ben AK Partiliyim.Ama Mansur Yavaş'ın kazanacağı o kadar belli ki. 2 sebepten belliydi.

Birincisi; adam, bundan önceki seçimi kazandığına ama Melih Gökçek'in hilesiyle kaybettirildiğine inanıyor. İşin kötüsü, Ankaralı da buna inanmış. O yüzden afişlerde ne yazıyor? 'Hak yerini bulacak, Mansur Yavaş kazanacak'. Ankaralı buna karar vermiş. Kimi aday gösterseniz, kazanacağı az çok belli gibi. Şahsi kanaatimi söylüyorum. İkincisi, bu adamın çek, senet işi varmış da birisine şöyle bir imza atmış da, o da şöyle yapmış, böyle yapmış. Hangi tarihte bu? 2009'da, 2010'da, 2011'de.

Sen yeni mi uyandın? Seçimden 1 hafta önce mi aklına geldi bu? Yapmayacaktınız bunu. Yapmayacaktınız. Bunlarla artık Türkiye'de hiçbir şey kaybedilmez. Kazanacağınız belli. Burada bizim yapacağımız şey, bu dedikoduyla, şu dedikoduyla değil. Özhaseki gibi bir adayımız var. Efsane bir belediye başkanımız var. Bakanlık yapmış bir insan, 'Ben Ankara'da bu seçimi kazanmak için her şeyimi ortaya koydum' diyor. Onun çevresinde kenetlenmemiz lazımdı.

Ekrem İmamoğlu'nun bile hak kazanmadığı büyük bir popülariteyi, biz kendi ellerimizle ona vermiş olduk."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA