31 Mart'ı Bilen Anket Şirketi Seçime Saatler Kala Yeni Anket Sonucunu Açıkladı

Avrasya Araştırma Şirketi Genel Müdürü Kemal Özkiraz, Twitter adresi üzerinden bir açıklama yaptı ve Pazar günü yapılacak seçimlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

31 Mart'ı Bilen Anket Şirketi Seçime Saatler Kala Yeni Anket Sonucunu Açıkladı

Son dakika haberi: Seçime saatler kala bir anket şirketi daha sonuç açıkladı.

31 Mart günü yapılan yerel seçimlerin sonuçlarını doğru tahmin eden Avrasya Araştırma Şirketi, 23 Haziran İstanbul seçim anketi sonuçlarını açıklaıdı.

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Kemal Özkiraz, Avrasya Araştırma 'nın seçim anketi verilerini kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan ankete göre CHP 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 53 seviyesinde oy oranına kadar çıkarken, AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım 'ın oy oranı ise yüzde 46,3 seviyesinde kaldı.

İki aday arasında yüzde 6,7.

SANDIĞA GİTMEYENLER.

Sonuçları Twitter'dan paylaşan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 31 Mart'ta oy kullanmayan yüzde 1,8'lik seçmenin Ekrem İmamoğlu'na oy vermek için sandığa gideceğini yazdı.

Özkiraz'ın paylaştığı verilere göre; 31 Mart'ta AK Parti'ye oy veren seçmenlerin ise yüzde 2,5'i sandığa gitmiyor, yüzde 1,1'i İmamoğlu'na veriyor.

ANKET RAKAMLARINA KİM NE DİYOR
Anketlere ilişkin konuşan Ekrem İmamoğlu, gülerek konuşup anket sonuçlarının yüzünden anlaşılması gerektiğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise anketlerin manipüle edildiğini rakamlara inanmadığını söylemişti.