Yeni Virüs Hızla Yayılıyor İki Ülkede Daha Görüldü

Avrupa’da Maymun çiçeği virüsü hız kesmiyor. İki ülkeye daha sıçradığı açılandı. Henüz bir tedavisi yok.

Yeni Virüs Hızla Yayılıyor İki Ülkede Daha Görüldü

Dünyada hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü, yayılmaya devam ediyor. Avrupa’da 5 ülkede görülen bu virüs, 2 ülkeye daha bulaştı. Son olarak Fransa ve Belçika’da Maymun çiçeği virüsü çıktığı açıklandı.

İngiltere, İspanya, Portekiz, İtalya, İsveç, Kanada ve ABD’den sonra Fransa ve Belçika’da da yeni virüs tespit edildi.

Fransa Sağlık Bakanlığı, Paris/Ile-de-France bölgesinde şüpheli bir vakaya rastlandığını açıkladı. Belçika'nın Anvers kentinde de bir kişinin maymun çiçeği virüsüne yakalandığı bildirildi.

Çiçek Aşısı Öneriliyor

Hastalığın henüz bir tedavisi ve aşısı yok. İngiltere’de görülen 9 vakadan sonra virüs ile temas ettiği düşünülen kişiler ile bazı sağlık çalışanlarına çiçek aşısı yaptırmaları önerisi geldi. Dünya Sağlık Örgütü de daha önce yapmış olduğu açıklamalarda henüz tedavisi bulunmayan bu hastalık için çiçek aşısının etkili olduğunu duyurmuştu.

Afrika'da ormanlık alanlarda rastlanan ve çoğunlukla kemirgenler ve vahşi hayvanlardan geçen Monkeypox yani maymun çiçeği hastalığı özellikle Avrupa'da endişelere yol açıyor. Uzmanlar, bilinen vakaların buzdağının görünen kısmı olmasından korktuklarını açıkladı. Tespit edilen hastaların birbirleriyle bağlantılı vakalar olmaması da dikkat çekti.

Hastalığın Belirtileri Ne?

Son zamanlarda dünyayı panik içe alan maymun çiçeği virüsü, vücudun birçok kısmında kendini deri döküntüleri ve kabarmalar şeklinde gösteriyor.  Bunun yanında virüste ateş ve baş ağrısı semptomları da gözlemlenen belirtiler olmuştur.

İki farklı varyantı bulunan bu virüsün maymun çiçeği daha az ölümcül olsa da Kongo varyantında ölüm oranı yüzde 10’u bulabiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /