Vali Uyardı: KKKA Hastalığından Ölenlerin Sayısında Artış

Son dakika haberi: KKKA hastalığından ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu sene diğer yıllara göre daha erken görülen KKKA hastalığı hakkında son bilgiler haberimizde.

Vali Uyardı: KKKA Hastalığından Ölenlerin Sayısında Artış

Son dakika : KKKA hastalığından ölenlerin sayısı arttı. 

Orta Anadolu ile Karadeniz Bölgesi 'nin baız illerinde her yıl görülen kene vakaları bu yıl erken görüldü. Kene ısırığı nedeniyle oluşan Kırık Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı sonucu şimdiye kadar Türkiye 'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 'e yükseldi. 

30 YAŞINDAKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Edinilen son bilgilere göre Sivas’ın merkez ilçesine bağlı Kızılca köyünde hayvan otlatırken vücuduna kene yapışan 30 yaşındaki B.S., keneyi kendisi çıkarttı. Bir süre sonra rahatsızlanınca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Burada Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı ile tedavi altına alınan genç adam kurtarılamayarak hayatı kaybetti.

KENE ISIRIĞINA MARUZ KALAN 6 ÇOCUK BABASI YILDIZ HAYATINI KAYBETTİ

Sivas'ta geçtiğimiz günlerde de 6 çocuk babası Azimet Yıldız kene ısırması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere sağmen kurtarılamamıştı. 

VALİLİK UYARDI

Sivas ve çevre illerden KKKA hastalığı şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran 101 vakadan 5'i hayatını kaybederken Sivas Valisi Salih Ayhan konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Sosyal medyadan vatandaşları uyaran Vali Ayhan, "Pandemi sürecinde yapılan tüm uyarılara kulak veren, tedbiri elden bırakmayan ve Covid-19’la mücadelemizde en büyük destekçimiz olan değerli Sivaslılar, kontrollü normalleşme döneminde hep birlikte sosyal hayatımıza dönebilmek için tedbiri ihmal etmeyelim lütfen. Ayrıca kene yapışması sebebiyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları bu yıl daha erken görülmeye başlandı. C.Ü. Tıp Fakültesi Hastanemiz bu konudaki bilgi ve tecrübesiyle çevre illerimizde dahil olmak üzere gelen vakaların tedavisinde devam ediyor. Ancak özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımız, tedbiri elden bırakmamalıdır. Vatandaşlarımızın duyarlılığı, sağlık personellerimizin gayretleri ile pandemi de ortaya koyduğumuz başarının kene vakalarında da gösterileceğine inanıyor; sağlıklı günler diliyorum" ifadelerine yer verdi.

ARTVİN'DE 11 VAKA

Artvin'de, Kırım-Kongo Kanamalı Ateş hastalığı tanısı konulan 11 kişiden 8 kişinin iyileştiği 3 kişinin ise tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

KKKA HASTALIĞI NEDİR , BELİRTİLERİ , BULAŞMA YOLU

Kene ısırığından bulaşan hastalık akkında bilgi şu şekilde: