Sağlık Bakanlığından 'Aile Diş Hekimliği' uygulaması! Pilot il Karabük'te başladı

Pilot uygulamam olarak başlayan 'Aile Diş Hekimliği' uygulaması Karabük'te başladı. Kentte yaklaşık 28 bin çocuğu kapsayacak olan projede ilk etapta 9 diş hekimi aile diş hekimi olarak görev yapacak. Uygulamanın kapsadığı yaş aralığı ise 2-12 yaş arası olacak.

Sağlık Bakanlığından 'Aile Diş Hekimliği' uygulaması! Pilot il Karabük'te başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yeni uygulama 'Aile Diş Hekimliği' uyuglaması pilot illerden olan Karabük'te başladı.Uygulamanın amacı, çocuklar için koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin daha güçlü hale gelmesi.
Konu ile igili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın 2023'te ülke genelinde hayata geçirmeyi planladığı uygulamanın, pilot il seçilen Eskişehir ve Kırşehir ile Karabük'te başladığı bildirildi.

28 bin çocuk faydalanacak

Yeni proje heyecan yaratırken uygulanmaya başlayan uygulama için açıklamalar yapıldı.Açıklamada detaylara yer verildi .UYgulamaya göre; Karabük'te yaklaşık 28 bin çocuğu kapsayacak şekilde planlandı. İlk etapta il genelinde 9 diş hekimimiz aile diş hekimi olarak görev yapacaklar. Uygulama kapsamında ildeki  2-12 yaş aralığındaki her çocuğa bir aile diş hekimi tanımlandı. Vatandaşlar  çocuklarının aile diş hekimlerini e-Nabız ve MHRS profilleri üzerinden öğrenebilirler. İlerleyen günlerde MHRS üzerinden randevu oluşturarak aile diş hekimini ziyaret edebilir; bu ziyaret sonrası çocuklarının e-Nabız profili üzerinden çürük risk analizi sonucu, takip periyodu ve yapılan koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamaları ile ilgili bilgilere ulaşabilecekleri belirtildi.

Diş sağlığı eğitimleri içerecek

Uygulamada bir çok yenilik eklendi.Amacı bireye özgü koruyucu uygulamaların esas olacağı aile diş hekimliği sisteminde,öncelik çocuklara ağız ve diş bakımı eğitimi vermek olduğu aktarıldı.Çocukların beslenme alışkanlıklarını tespit ederek önerilerde bulunmak, florürlü diş macunu ile dişlerini düzenli olarak fırçalamalarını sağlamak ve periyodik olarak koruyucu ve önleyici tedavilerin uygulanması amaçlanıyor.