Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den Önemli Uyarı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından yeni tip koronavirüsle ilgili bilgilendirme ve uyarılarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den Önemli Uyarı

Pandemi döneminde mahalle marketi, manav, esnafın yeniden keşfedildiğini vurgulayan Prof. Dr. Özlü, "Pandemi döneminde mahallemizdeki marketi, bakkalı, manavı, esnafı yeniden keşfettik. AVM’lere; büyük, kapalı, klimatize mağazalara kıyasla doğal havalandırmanın olduğu, fazla kalabalığın oluşamayacağı küçük  işletmelerde kendimizi çok daha güvende hissettik." ifadelerini kullanırken,  semt pazarları, marketler, mağazalara giriş çıkarken de tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'nün açıklamalarında şu ifadeler görüldü: Pandemi döneminde mahallemizdeki marketi, bakkalı, manavı, esnafı yeniden keşfettik. AVM’lere; büyük, kapalı, klimatize mağazalara kıyasla doğal havalandırmanın olduğu, fazla kalabalığın oluşamayacağı küçük  işletmelerde kendimizi çok daha güvende hissettik.

Semt pazarlarına, marketlere, mağazalara girer çıkarken, alışveriş sırasında veya kasada ödeme kuyruğunda tek sıra olarak kalabalıklaşmadan, önümüzdekini 2 metre mesafeden izleyip, acele etmeden, sabırlı beklemeliyiz; maskemiz usulüne uygun şekilde takılı olmalı.Sokakta, kaldırımda yürürken diğer kişilerle yakınlaşmamak, sosyal mesafeyi korumak, sabırlı olmak, başkalarına saygı göstermek hem kendimiz hem de diğer insanların sağlığı için çok önemli.