Sağlık Bakanı Koca’ya Promosyon Soruları

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığının Ziraat Bankası ile gerçekleştirmiş olduğu promosyon anlaşmasındaki soru işaretlerini gündeme taşıdı. Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu promosyon anlaşmasına yönelik CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yazılı bir açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Koca’ya Promosyon Soruları

CHP'li Gamze Akkuş ilgezdi yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sağlık Bakanlığı'nın Ziraat Bankası ile yapmış olduğu promosyon anlaşmasını aylardır bekleyen sağlık emekçileri kelimenin tam manasıyla büyük bir hezimet yaşadı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bile 41.400 TL promosyonu az bulup ihaleyi iptal ederken bakanlık 25200 lira promosyonu kabul etmek suretiyle personeline bu miktarı adeta reva gördü. Bu rakam eğer ki kurumlar ile karşılaştırıldığında neredeyse hepsinden çok daha azdır. Buradan şunu anlıyoruz ki sağlık bakanlığı yapmış olduğu promosyon anlaşması ile personelini değil de daha çok bankaları memnun etmek amacıyla hareket ediyor. Bu anlaşma promosyon anlaşması değil çalışanların hakkını gasp etme anlaşmasıdır”

Dedi.


Sağlık Müdürlüğü'nün Promosyonundan Da Az 

Diğer kurumlarla da bir kıyaslama yapılması durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan promosyon anlaşmasının sağlık emekçilerini memnun etmeyeceği ortadadır. İl Sağlık Müdürlüğü Bu rakamı az bulduğu sebebiyle ihaleyi iptal etmişken Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu anlaşma hem kendi İl Müdürlüğünün 16.200 TL altında hem de diğer pek çok kurumun da çok altında bir miktar olarak ortaya çıkmıştır.