Prof. Dr. Toker Ergüder: Sigara Yasakları 81 İlde Uygulanmalı

Giresun'da bulaş riski oluşturduğu için kamuya açık tüm alanlarda yürüyerek sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından Prof. Dr. Toker Ergüder, sigara kısıtlamalarının tüm şehirlerde uygulanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Toker Ergüder: Sigara Yasakları 81 İlde Uygulanmalı

Sosyal medya hesabından Giresun'da alınan kararla ilgili tebrik mesajı yayımlayan Prof. Dr. Toker Ergüder, kısa sürede yeni vaka ve ağır hasta sayılarının alınan tedbirlerle azalacağını söyledi. Maske , mesafe ve temizlik kadar önemli bir uygulama olduğunu söylediği sigara kısıtlamaları için bir çağrıda daha bulunan Prof. Dr. Ergüder, "81 ilde aynı uygulamaya geçilmeli." ifadelerini kullandı.  

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü de Sigaraya Dikkat Çekmişti

ağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi , Tıp Doktoru, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigara kullanımının virüsün yayılımını artırdığını, sigara kullananların maskeyi usulüne göre takmadığını ve sigara içmek için sık sık maskelerini çıkarabildiklerini belirterek, bu yüzden kolayca virüs kapabildiklerini ve virüsü bulaştırabildiklerini söyledi.

Sosyal medya hesabından konuya dair değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Özlü, bu dönemde sigaradan vazgeçmenin en doğru karar olacağına vurgu yaparak,"Birlikte sigara içme kültürü yaygın. Dış mekanda, kafe ve restoranların açık alanlarında, işyerlerinde molalarda insanlar karşılıklı sigara içip sohbet ederken birbirlerini enfekte edebiliyor. Dumanı üflerken virüsü daha uzak mesafeye yayabiliyor.Pandemi döneminde sigara içilmesi korunmayı aksatıyor, içenler başta olmak üzere insanları tehlikeye atıyor. Bu dönemde sigaradan vazgeçmek en doğrusu." ifadelerini kullandı.