Polislik Başvurusunda VKİ Nedir , Nasıl Hesaplanır? İşte Hesaplama Formülü

POMEM, PMYO, PAEM polis alımlarında adayların Vücut Kitle İndeksinin 18 ile 27 arasında olması istenir. Peki nedir bu Vücut kitle indeksi? VKİ nasıl hesaplanır? İşte detaylar.

Polislik Başvurusunda VKİ Nedir , Nasıl Hesaplanır? İşte Hesaplama Formülü

Vücut Kitle Endeksi nasıl hesaplanır?

Polislik duyurusunun gelmesinin ardından adaylar, Polis Alımında VKİ şartının kaç olduğunu, vücut kitle endeksi hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. 

VKİ NEDİR?

Vücut kitle endeksi, boy ile kilonun orantısına göre bir kişinin kilolu mu yoksa zayıf mı olduğunu gösterir. 

VKİ ŞARTI NEDİR?

POMEM alımında boy kilo şartı şu şekilde:

"Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini inceleyiniz. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)"

Vücut Kitle İndeksi, vücut ağırlığının, “kilogram” cinsinden değerinin, boyun “metre cinsinden” değerinin “karesine” bölünmesiyle elde edilen sayıdır. Vücut kitle indeksini doğru hesaplamak için ilk olarak boyunuzu ve kilonuzu doğru bir şekilde ölçün. Boyunuzun 1 metre 70 cm olduğunu varsayalım. Bu metre cinsinden 1,7 m. demektir.

Örnek olarak vermek gerekirse 180 cm olan biri 82 kilo ise  hesaplama şu şekilde:

1.8'in karesi 3.24'tür. 

82 KG'yi 3,24'e böldüğümüzde 25,3 sonucu çıkıyor. Yani uygun.