Nargile ve Sigaraya Bir Yasak Daha

Son dakika haberi: Sigara yasağı ile ilgili Meclisten son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada sigaraya yeni yasak geleceği bildirildi.

Nargile ve Sigaraya Bir Yasak Daha

E Sigaraya zam geliyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop 'un katılımı ile önceki gün Mecliste düzenlenen resepsiyona katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kişisel arabalardaki sigara yasağının ardından sigara yasağının yeniden şekillendiğini ifade eden Bakan Koca şunları söyledi:

"Kapalı alan tanımını şekillendiriyoruz. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz ve bunun istismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor. Yarı açılır kapanır sistemi de 'kapalı' tanımlayan ama açık alanın nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacak."

FAHRİ SİGARA DENETÇİLERİ

Vatandaşların sigara yasağına uymalarının denetlenmesi için yeni bir düzenleme yapacaklarını , vatandaşların da katılımı ile fahri trafik polislerinde olduğu gibi fahri sigara denetçiliği uygulamasını getireceklerini söyleyen Bakan Koca, bu denetçilerin ceza kesip kesemeyecekleri, neyi ne kadar yapabilecekleri, cezalar dahil olmak üzere ne kadar yetkisinin olacağını tanımlayacaklarını ifade etti.

NARGİLE YASAĞI

Bakan Koca açıklamasının devamında, nargilenin de bir tütün ürünü olduğunu vurgulayarak sigara yasağının nargile için de geçerli olduğunu söyledi.

E SİGARAYA YASAK

Bakan Koca, elektronik sigara ile ilgili gelen soruya şu şekilde cevap verdi:

"Elektronik sigaranın satılması, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapılıyor. Meclise gelecek."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA