MHRS Randevu Problemleri İçin 2 Yeni Uygulama Başladı

İstedikleri randevulara gitmeyen vatandaşlar, diğer hastaların doktora erişimine engel olurken Diğer taraftan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca MHRS randevu problemleri için başlatılan 2 yeni uygulamayı paylaştı. MHRS randevu problemlerinin önüne geçebilmek amacıyla yeni uygulamalar başlatıldı. Uygulama üzerinden randevu alıp muayeneye gitmeyen vatandaşlarının oranı son bir ay içerisinde %21 oranında artış gösterdi. Bu oran ise muayene ihtiyacı olan hastaların doktorlara erişim sağlamasının önüne geçiyor.

MHRS Randevu Problemleri İçin 2 Yeni Uygulama Başladı

Randevuyu İptal Etmeyen Vatandaşlar Yeni Randevuyu 15 Gün Sonra Alabilecek


Yeni uygulama çerçevesinde MHRS uygulaması üzerinden randevu alındığında vatandaşların karşısına;

“Değerli vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır.”

Uyarısı ile karşılaşıyor.

Randevulara gidemeyecek olan hastaların randevularını iptal etmesi ise diğer hastalara yer açılması yönünden önem teşkil ediyor. Sistemde gerek internet sitesi üzerinden gerekse de SMS ile veya sesli arama yöntemiyle randevu hatırlatma ya da editör servisleri bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin koca ise duruma yönelik yeni bir paylaşım gerçekleştirdi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter Hesabından Yaptığı Paylaşımda;

“MHRS randevu sorunları, beklenen iyileşme sağlanıncaya kadar, odaklanacağımız bir numaralı konudur. Sistemde oluşan gereksiz yük artışı ile vakit kaybına karşı iki uygulama başladı. Zamanın kullanımında karşılıklı bir başarı, bizi şu an hayal edilemeyen noktalara götürebilir.”

Dedi.