Maymun Çiçeği Virüsü Alarm Veriyor! Bu Belirtilere Dikkat!

Koronavirüs pandemisi sonrasında şimdide Maymun çiceği virüsü paniği yaşanıyor. ABD ve Avrupa'da bir kaç ülkede görülen hastalık henüz Türkiye'de tespit edilmedi. Peki Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler ? İşte detaylar

Maymun Çiçeği Virüsü Alarm Veriyor! Bu Belirtilere Dikkat!

Dünya 2019 yılında Çin'de patlak veren koronavirüs pandemisiyle hala mücadele ederken, şimdide maymun çiceği virüsü hastalığı paniği yaşanmaya başladı. Maymun çiceği virüsü ABD'de ve Avrupa'da birkaç ülkede görülünce Dünya Sağlık Örgütü acilen toplandı. 

Korku havasına gerek yok

Tüm dünyada panik yaşanırken, hastalık henüz Türkiye'de görülmedi, konuyla ilgili olarakta Sağlık Bilimleri Üniversitesi Acil Tıp Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Oğuztürk önemli açıklamalarda bulundu. Oğuztürk, Maymun çiçeği virüsünün henüz salgın olasılığının ve pandemi riskinin bulunmadığını, bu sebeple korku havasına gerek olmadığını belirtti. Bu virüsün Kovid-19 gibi bulaşıcı olmadığını dile getiren Oğuztürk, bu hastalığın çicek virüsünün türevi olduğunu, koronavirüs gibi yeni bir virüs tipi olmadığını anlattı.

Maymun çiceği virüsü kolay bulaşan tipten değil

Oğuztürk ayrıca bu hastalığı kolay bulaşan türden olmadığını, uzun süreli temaslarda bulaşıcı bir hastalık olduğunu aktardı.

Maymun çiceği belirtileri neler ?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Acil Tıp Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, hastalık ile belirtilerin halsizlik, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve elde ve ayakta deri döküntüleri olduğunu aktardı. Oğuztürk ayrıca koltuk altı ve kasıklardaki lenf bezlerindeki şişmeler ise virüsün en önemli belirtileri arasında  yer aldığını vurguladı.