Maskeler Hakkında Son Dakika Açıklaması Geldi

Maskeler hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, iş yerlerinde maske temini için bir düzenleme olmadığına yer verildi.

Maskeler Hakkında Son Dakika Açıklaması Geldi

Maskeler hakkında son dakika açıklaması.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada maske dağıtımına ilişkin duyuruya yer verildi. 

Kurum tarafından yapılan resmi açıklamada, "İş sağlığı ve güvenliği açısından maske kullanımının zorunlu olduğu iş yerlerinin maske teminine ilişkin Kurumumuzca bir düzenleme yapılmadığı, Kurumumuzca yapılan düzenlemenin yalnızca filtreli maske kullanımına dair raporu bulunan hastaların raporunu ibraz etmek suretiyle eczanelerden EN149 standardındaki (N95, FFP2/FFP3) maskeleri reçete aranmaksızın teminine ilişkin olduğu hususu önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi. 

KİMLER ALABİLECEK?

Kamu kurumu ya da SGK'lı çalışanların 20 yaş üstü çocukları, 65 yaş altı anne-babaları, çalışmayan eşleri, eczanelerden ücretsiz maske alabilecek. Kaba bir hesapla 6 milyon kişi maske almaya devam edecek.

KAÇ KİŞİYE MASKE VERİLECEK?

Bu da maske alma hakkı olan kişi sayısının yaklaşık 23.5 milyon kişi olduğunu ortaya koyuyor.