Koronadan Sonra Bir de Brusella Çıktı: Çin'de Yeni Salgın (Belirtileri, Bulaşma Yolu)

Çin'den son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre , bir laboratuvarın yaptığı aşı çalışmalarındaki ihmalkarlık nedeniyle yeni salgının ortaya çıktığı bildirildi. Brusella bakterisi , şimdiye kadar 3245 kişide görüldü.

Koronadan Sonra Bir de Brusella Çıktı: Çin'de Yeni Salgın (Belirtileri, Bulaşma Yolu)

Çin 'den son dakika haberi geldi. Brusella salgını 3245 kişiye bulaştı.

Koronavirüs, geçtiğimiz Aralık 2019 'da Çin 'de başlamıştı. Koronanın başladığı ve dünyaya yayıldığı Çin 'den bir son dakika haberi daha geldi. Edinilen bilgilere göre  Lanzhou adlı kentte bir ilaç firmasının aşı çalışmaları sırasındaki ihmalkarlığı nedeniyle brusella bakterisinin yayıldığı ve şimdiye kadar 3245 kişiye bulaştığı bildirildi. 

NASIL YAYILDI?

Brusella 'ya karşı devam eden aşı çalışmaları sırasındaki ihmalkarlık nedeniyle 2.9 milyonluk bir şehir olan Lanzhou' da 3 bin 245 kişiye bulaşan bakteri enfekte hayvanlarla veya hayvan ürünleriyle yakın temastan bulaştı.  

Aşı üretimi sırasında, buhar emisyonlarının yanlış ve hatalı sterilizasyonu ve bunun rüzgarlarla atmosfere yayılması bakterinin yayılmasına yol açan nedenler arasında gösteriliyor.

İlk defa geçen sene 24 Temmuz günü brusella bakterisine karşı aşı üreten ilaç firmasının laboratuvar çalışmalarındaki ciddi ihmalkarlığının salgına yol açtığını yazdı.

İLK TESTLERDE 1401 POZİTİF

Yayılma sonrası 22 bin kişi üzerinde test yapıldı ve ilk belirlemelerde bin 401 kişinin test sonucu pozitif çıktı. 

HANGİ HAYVANLARDAN BULAŞIYOR?

Lanzhou sağlık kurulu tarafından bugün bir açıklama yapıldı ve söz konusu hastalığa neden olan bakterilerin yayılmasında yaygın olarak koyun, sığır ve domuzların rol aldığı bildirildi. 

BELİRTİLERİ

Malta ateşi veya Akdeniz ateşi olarak da bilinen bruselloz hastalığı, baş ağrısı, kas ağrısı, ateş ve yorgunluk gibi semptomlara neden olabiliyor. 

İNSANDAN İNSANA BULAŞIR MI?

Hastalığın insandan insana bulaşma olasılığı çok düşük olsa da az sayıda da olsa bunun mümkün olabildiği biliniyor.

EMZİRME YOLU VE CİNSEL İLİŞKİ YOLU İLE

Bakterinin daha önce emzirme yoluyla anneden bebeğe ve cinsel ilişki yoluyla bulaştığı örnekler mevcut.

ÖLÜMCÜL MÜ?

Hastalık ölümcül olmasa da kimi zaman hayatı tehdit eden menenjit gibi hastalıklara yol açabiliyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA