Kinder ´den sonra O Markada da Salmonella Paniği

Geçtiğimiz aylarda Kinder ürünlerinde ortaya çıkan salmonella paniğinin ardından herkesin bildiği bir başka ürün olan Oreo için de salmonella bakterisi alarmı verildi.

Kinder ´den sonra O Markada da Salmonella Paniği

Oreo, Mikado ile Pepito'nun üreticisi olan ABD merkezli Mondelez´in, ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim fabrikasını kapattığı belirtildi.

Le Figaro'nun haberine göre, İsviçre merkezli kakao ve çikolata üreticisi Barry Callebaut, Mondelez'i ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali konusunda uyardı. Yer alan habere göre, Ferrero'nun Kinder ürünleriyle patlak veren salmonella skandalının benzerini yaşamamak için Mondelez'in Oreo bisküvilerinin de üretildiği 3 büyük üretim sahasındaki bazı birimleri kısmen bazılarını tamamen kapattığı aktarıldı.

Şirket yöneticilerinin ise kapatma gerekçesini "büyük bir temizlik" olarak ifade ettiğine değinilen haberde, asıl gerekçenin yapılan salmonella uyarısı olduğu savunuldu. Haberde, üretimin yavaşlaması nedeniyle marketlerde söz konusu bisküvilerde tedarik sıkıntısı yaşandığına dikkat çekildi. Ayrıca şirketin faaliyetini durdurduğu fabrikalarda yeniden üretime geçilmesinin bir hayli zaman alacağından bahsediliyor.

Gıda uzmanları, son aylarda sık sık adını duyduğumuz salmonella ve benzeri bakterilerin ortaya çıkmasını, üreticilerin "daha ekonomik olduğu" gerekçesiyle ucuz malzemelere yönelmesine bağlıyor ve bu konuda tüketicileri uyarıyor.