Kalp Krizinde Bu İşaretlerle Mutlaka Dikkat Etmelisiniz

Kalp krizi önceden tahmin edilebilir mi? Her zaman mümkün olmayabiliyor elbette fakat kalp krizinden önce meydana gelebilecek bulguları zamanında tanımak, hayatınızı kurtarmanıza yardımcı olacaktır.

Kalp Krizinde Bu İşaretlerle Mutlaka Dikkat Etmelisiniz

En sık karşılaşılan kalp krizi belirtileri neler? Kalp krizi her zaman aniden gelmez. Bu sebeple kalp krizinden önce meydana gelebilecek uyarı işaretlerinin farkında olmak hayati önem taşıyor. Kalp krizi işaretlerini mümkün olan en kısa süre içerisinde tanımak, bir bireyin hayatını kurtarmanın anahtarı olabilir. Yakın zaman içerisinde yapılan bilimsel bir araştırmaya göre hastaların sadece %25'i belirtiler ortaya çıkmadan Bu sebeple uyarı işaretlerinin farkında olmak hayatı önem taşıyor.

Kalp Krizini Gösteren İşaretlerle Bazıları
Hafife alınmaması gereken ya da göz ardı edilmemesi zaruri olan bazı önemli işaretler şu şekilde sıralanabilir;

Göğüs Ağrısı
Göğüs ağrısı özellikle de erkek bireylerde kalp krizinin en yaygın belirtileri arasında yer alır ve hekimlerin en sık araştırdıkları belirtilerden biridir fakat, bütün kalp krizlerinden önce göğüs ağrısı meydana gelmez ve aynı belirti başka hastalıkları da gösterebilir. Kalp krizi esnasında göğüs ağrısı merkeze doğru ya da hafifçe sola, kalbe doğru olur. Göğüste kuvvetli bir ağırlık ile kuvvetli bir baskı hissi meydana gelir. Bazı durumlarda bu ağrının hazımsızlık ya da mide problemlerinden kaynaklı olduğu da düşünülür. Bir şüpheniz varsa mutlaka bir destek almalısınız.

Anksiyete
Kalp krizi, ölüm korkusu ile ilişkili yoğun anksiyete durumuna sebep olabilir. Kalp krizinden kurtulanlar genel itibariyle benzer bir duyguyu anlatmaktadır ve şiddetli anksiyete durumuna kalp çarpıntısı eşlik edebilir.


Öksürük
Karacı bir öksürüğün varlığı, akciğerlerde sıvı birikiminin yanı sıra aynı zamanda yaklaşan bir kalp krizinin de habercisi olabilir. Kan tükürürseniz bu ihtimal çok daha kuvvetli bir hal alacaktır. Kalp krizi belirtilerini bronşit ya da pnömoni belirtileri ile karıştırmamaya özen göstermelisiniz.


Vertigo ve Baş Dönmesi

Baş dönmesi ve Vertigo kalp krizinden önce meydana gelebilir ve yaklaşım bilinç kaybı ya da bayılma belirtilerine sebep olabilir. Diğer taraftan aritmilere ya da kalp ritminde meydana gelen ani değişikliklere sebep olabilir.