Kadınlarda Yeme Bozukluğu

Kadınların daha hızlı kilo aldığı istatiksel bir gerçektir. Peki nedir kadınların bu kadar hızlı kilo almasını tetikleyen şey? İçeriğimizde kadınların neden daha hızlı kilo aldığı buna sebep olan etmenleri açıklayacağız.

Kadınlarda Yeme Bozukluğu

Anahtar Kelimeler: kadınlar neden daha hızlı kilo alır, yeme bozuklukları, stres üzüntü

Kadınlar Neden Daha Hızlı Kilo Alır?

Kadınlar erkeklere oranla daha narin, daha kırılgandırlar. Bu sebeple olaylar karşısında ya da üzüntülü bir gün neticesinde aşırı duygusal tepkiler verebilmektedirler. Bu da doğal olarak onların yeme alışkanlıkları noktasında ya da uyku sağlığı esnasında kendisini göstermektedir. Yeme bozuklukları olan kadınlar daha fazla kilo almakta ve bazen de tam tersi olarak oldukça fazla kilo kaybetmektedirler. Birçok hastalığın da beraberinde geldiği yeme bozuklukları peki nasıl anlaşılabilir?

Yeme Bozukluklarına Örnekler

Eğer siz de aç olmadığınız halde yemek yemek istiyorsanız ve yemek esnasında oldukça fazla yiyorsanız, bu esnada kendinizi kaybediyorsanız, gizlice yemek yiyorsanız ve bu durum sizi fazlasıyla rahatlatıyorsa muhtemelen yeme bozukluğunuz vardır. Öncelikle bu durumu kabul edip bir uzmanla görüşmeniz oldukça zaruridir. Çünkü birçok hastalığın temelinde yeme bozukluğu vardır sağlığınız için uzman bir doktorla görüşmek oldukça ehemmiyetlidir.