İstanbul'da Şarbon Alarmı: İşte Son Durum

İstanbul 'da sabah saatlerinden bu yana şarbon tehlikesi yaşanıyor. Silivri 'de birçok kişi şarbon şüphesi ile hastaneye başvurdu. Art arda açıklamalar geldi.

İstanbul'da Şarbon Alarmı: İşte Son Durum

İstanbul 'da şarbon alarmı !! Çok sayıda kişiyi şarbon şüphesi ile hastanede tedaviye alındı.

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'neşrbon şüphesi ile başvuru yapanlarla ilgili Sağlık Bakanı 'ndan açıklama geldi.

Bakan Koca, yaşanan olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Silivri’de şarbon olduğu bildirilen hayvanla temas ettiği şu ana kadar tespit edilen 48 kişi muayene ve tetkik amacıyla hastanelerimize davet edilmişlerdir. Bu kişilerde gerekli tetkikler yapılmış ve sadece altı vakada deri lezyonları görülmüştür. Diğer vatandaşlarımız da herhangi bir semptom ve bulguya rastlanmamıştır. Hayati tehlikesi olmayan 6 deri şarbonu vakası tedavisi düzenlendikten sonra hastaneden taburcu edilmiştir." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞTAN AÇIKLAMA

Kısa süre içinde çok sayıda kişi şarbon şüphesi ile hastaneye başvururken hastalardan 27 yaşındaki Onur Ayan isimli bir işyeri hekiminin şarbon olabileceğini söylemesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Bölgedeki basın mensuplarına açıklamada bulunan Ayan, "Kurban Bayramı dönüşü memleketten gelince bir sivilce gördüm sağ bacağımda. Kaşımaya başladım ama kızarıklık arttı. İşyeri doktoruma gösterdim. O da şarbon olabileceğini söyledi ve hemen hastaneye gönderdi. Kurban etini yemedim ama temas ettiğimde çıktı. Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'ne sevk edildim sonrasında" ifadelerini kullandı.

BAKAN 'DAN AÇIKLAMA

İstanbul'daki şarbon vakasına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 22 kişiden 6'sında hafif deri lezyonları görüldü. herhangi bir hayati risk söz konusu değildir.

İKİ MAHALLE KARANTİNADA

Edinilen son dakika bilgilerine göre Silivri ’de şarbon şüphesiyle 2 mahallenin karantina altına alındığına yer verildi. Sabah saatlerinde 3 bin 500 hayvanın aşılanması bekleniyor.

Kamubulteni.com | Ankara