Hastane Randevusuna Kota Sağlık Bakanlığı İle İlgili Flaş İddia

Sağlık Bakanlığı’nda yeni bir uygulama devreye girdiği iddia edildi. İddiaya göre 1 ayda en fazla 3 defa randevu alınacak.

Hastane Randevusuna Kota Sağlık Bakanlığı İle İlgili Flaş İddia

Bakanlığın muayene randevularına kota getirdiği iddia edildi. Buna göre bir hasta ayda en fazla 3 defa randevu alınacak. Birgün Gazetesi’nde yer alan habere göre, Kamu hastanelerinden randevu bulamayan veya çok ileri tarihlere alabilen yurttaş, bu kez de kota sınırlamasına takılacak. Doktorlar Ergün Demir ile Güray Kılıç, bakanlık yetkilileri tarafından Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerinin bilgi işlem merkezleri ve bilgisayar firmalarına bilgi verildiği iletti. Doktorlar, yurttaşlara “30 günde en fazla 3 randevu alabilirsiniz” mesajları gönderilmeye başladığını aktararak, “Kronik hastalığı olan ve takip edilmesi gereken hastalar, engelli ve kanser hastaları bu durumda ne yapacaklar?” diye sordu.

Muayene randevularına kota getirilmesine tepki gösteren Dr. Demir ve Dr. Kılıç, hastalara da mesaj iletildiğini kaydederek, şöyle dedi:

“Kamu üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında muayene ve ameliyat randevusu alamayan veya çok ileri tarihlere alabilen vatandaşlara, Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulama ile randevuya kota uygulaması getirdi. Randevu için müracaat eden vatandaşlara ‘30 günde en fazla 3 randevu alabilirsiniz’ mesajları göndermeye başladı."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /