Hastane Ekipmanlarını Çalıp Satan Sağlık Çalışanlarına Operasyonda 50 Gözaltı

İlaç ve sağlık malzemesi dolandırıcılığında 50 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda ilde operasyon için eş zamanlı bir şekilde düğmeye basıldı. Kamoyu dolandırdıkları tespit edilen şahıslar, polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İstanbul merkezi 10 ilde 'Sağlık Yolsuzluğu’  operasyonu düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, sağlık alanında nitelikli dolandırıcılık suçu ile alakalı bir çalışma yürüttü.

Hastane Ekipmanlarını Çalıp Satan Sağlık Çalışanlarına Operasyonda 50 Gözaltı

Kamuoyunu Dolandırdıkları Tespit Edildi

Polis tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütlü bir şekilde hareket ettikleri ve 71 suç eylemi gerçekleştirildiğini belirleyen polis ekipleri, devlet hastanesi çalışanı örgüt üyelerinin, SGK başkanlığına fatura edilen ilaçları ve sağlık alanında kullanılmakta olan çeşitli malzemeleri kendi zihniyetlerine geçirdikten sonra kamuoyu dolandırdıklarını tespit etti.


Hastane Malzemelerini Kaçırdılar

Polis ekipleri, şüpheli şahısların Türkiye genelindeki devlet hastanelerinden kaçırdıkları çok sayıda malzemeyi suç örgütüne kazandırmak suretiyle yabancı uyruklu kişilere sattıklarını ve böylece yüksek miktarda kamu zararı oluşturarak haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti.

İstanbul Merkezli 10 İlde Eş Zamanlı Operasyon Düzenlendi

Çalışmalarım sona ermesinden sonra İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 sağlık çalışanının da aralarında bulunduğu 56 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezi 10 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

50 Şüpheli Gözaltına Alındı
50 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında 17'si İstanbul'da toplamda 28 şüpheli, sağlık kuruluşlarında denetim yapan ekipler, çok sayıda yasadışı ilaç ile tıbbi malzemede ele geçirildi.