Hakim, 116 Gündür Komada-Sadece Kızının Sesine Tepki Veriyor

Bursa'da bundan 116 gün önce, gece uyurken kalbi duran ve komaya giren kadın hakim, sadece 20 aylık bebeğinin sesine tepki veriyor.

Hakim, 116 Gündür Komada-Sadece Kızının Sesine Tepki Veriyor

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 'nde hakim olarak görev yapmakta olan Esra Sarıkaya Konaş 'un kalbi, geçtiğimiz Temmuz ayında birden durdu. Eşi Egemen Konaş, karısının hareketsiz şekilde yattığını görünce büyük şok geçirdi ve hemen durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Bölgeye gelen sağlık ekipleri, Esra Sarıkaya Konaş 'un kalbinin durduğunu tespit etti. Hemen ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, suni teneffüsle hakimi hayata döndürdü ve hemen ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırdı. Hastaneye getirilen hakim, hemen burada tedaviye alındı ve beynine bir süre kan gitmediği tespit edildi. Komaya giren Esra hakim, hala komada.

SADECE 20 AYLIK KIZININ SESİNE TEPKİ VERİYOR

Yoğun bakımda 116 gündür tedavisi süren ve yaşam savaşı veren kadın hakim, kalbi durduktan sonra hala gözlerini aöçamadı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Esra Sarıkaya Konaş 'un sadece 20 aylık kızı Ela Konaş 'ın sesine tepki verdiği gözlemlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nde tedavisi devam etmekte olan Esra Sarıkaya Konaş 'ın durumunun ağır ve tek tedavisinin kök hücre olduğu açıklandı.

HEM PAHALI HEM DE SAĞLIK BAKANLIĞI 'NDAN İZİN GEREKİYOR

Konaş'ın ailesi, Esra Hakim 'in tedavisi için gerekli olan kök hücre tedavisinin çok pahalı olduğunu, hem de bu tedavi için sağlık bakanlığından izin alınması gerektiğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi. 

Komada kaldığı süre boyunca, eşinin söylediklerine parmağını oynatarak tepki veren Esra Sarıkaya Konaş'ın 20 aylık kızı Ela'nın sesini duyunca ise başını kaldırmaya ve vücudunu hareket ettirmeye çalıştığı öğrenildi.

Kamubulteni.com  | Ankara