GSS Borcu Olanlara İyi Haber Geldi (GSS Borç Sorgulama)

GSS borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada GSS borcu olanlara 2020 sonuna kadar ücretsiz sağlık hizmeti verileceği bildirildi.

GSS Borcu Olanlara İyi Haber Geldi (GSS Borç Sorgulama)

GSS borcu olanlara iyi haber.

Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı 'nda , GSS borçlularının 2020 sonuna kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanacağına yer verildi. 

7 Ocak 2020 tarihli kararda şu ifadelere yer verildi:

28/1/2002 tarihli ve 2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki karara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. 

"GEÇİCİ MADDE 77- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaıs Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının a bendinin 2 numaralı alt bendi ile g bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olup, 67 nci madde hükümleri çerçevesinde sağlık hizmet alamayan Türk vatandaşları ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde ünivesite hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerindne 5510 sayılı kanundaki usul ve esaslar çerçevesinde yararlanmada, 31/12/2020 tarihine kadar uygulanmak üzere 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır. 

Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili olarak ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye döner sermaye ödemeleri ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye Sağlık Bakanlığı yetkilidir.

Bu karar 1 Ocak 2020 tarihindne sonra geçerlidir.

NE DEĞİŞTİ?

Bu düzenleme ile GSS borcu olan vatandaşlar 31 Aralık 2020 'ye kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanacak.

GSS BORÇ SORGULAMA

GSS borç sorgulama sayfası aşağıdadır.

https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu

Linke tıklayın ve açılan sayfada e Devlet girişi ile GSS borcunuzu sorgulayın.

GSS BORÇLARINA YAPILANDIRMA GELECEK Mİ?

Yüz binlerce GSS borçlusu, yaıplandırma ve faiz silinmesi için bekliyor. Ancak bu konuda bir açıklama gelmedi.

Peki sizin ne kadar GSS borcunuz var? Sizce yapılandırma mı yoksa yapılandırma mı yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA