Flaş Aşı Açıklaması Yapan Dr. Serdar Savaş Kimdir , Nereli?

Çin'den gelen ve Türkiye'de milyonlarca kişiye uygulanacak Koronavirüs aşısı ile ilgili Dr. Serdar Savaş'tan bir son dakika açıklaması geldi. Peki Serdar Savaş kimdir? Nerelidir?

Flaş Aşı Açıklaması Yapan Dr. Serdar Savaş Kimdir , Nereli?

Aşıda flaş açıklama yapan Dr. Serdar Savaş kimdir?

Çin'den gelen Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Dr. Serdar Savaş, aşı ile ilgili “Dünyada çok az ülke Sinovac’tan aşı almak için iletişime geçti. Sinovac dünyada aşı üreten 100 firma arasında rüşvetle aşı ruhsatı aldığı mahkeme kararıyla tescil edilen tek firma. Beni en çok meraklandıran bütün dünyada sahtekarlığı tescil edilen tek firmayı nasıl bulduk? Bir aşı geliştirmişler, o aşıya ruhsat almak için rüşvet vermişler. Bu aşının içinde de ne tür sahtekarlıklar yaptıklarını bilmiyoruz. Bu aşıda temiz firmalar varken, en sahtekarını nereden bulduk merak ediyorum.” dedi.

Bu açıklaması ile gündem olan Dr. Serdar Savaş kimdir?

1960 Anakra doğumlu olan Savaş, Kabataş Erkek Lisesinden mezun oldu e daha sonra İstanbul Üniversitesinde tıp ve hukuk okudu. Londra Ekonomi Okulunda sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene'de epidemiyoloji ve istatistik eğitimi gördü.

1987 yılında Adana Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. 1988 yılında Sağlık Bakanlığında Bakan Danışmanı görevine getirildi. Akabinde Müsteşar Yardımcılığına atandı ve bu görevi yaptı. 1993 yılında Kopenhag'da bulunan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi'ne getirildi. 1998 yılında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Başkan Yardımcılığı görevine ataması yapıldı. 

2000 yılında Türkiye'ye döndü, Birleşik Sağlık Sistemleri'ni, İleri Tıp Teknolojileri'ni ve GENAR Enstitüsünü kurdu ve çalışmalarda bulundu.

Aynı zamanda siyasetçi olan Savaş, 2004 yılında Demokratik Sol Partinin Parti Meclisi'ne seçildi. 2009-2011 yıllları arasında DSP'nin politika geliştirme, dışişleri, Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini de yaptı. 7 Temmuz 2020 tarihinde bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi için bağımsız cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA