FAHRETTİN YOKUŞ : SAĞLIK ÇALIŞANLARININ AYRIMA TABİ TUTULMASI KABUL EDİLEMEZ

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan sağlık çalışanlarıyla ilgili yeni basın açıklaması.

FAHRETTİN YOKUŞ : SAĞLIK ÇALIŞANLARININ AYRIMA TABİ TUTULMASI KABUL EDİLEMEZ

FAHRETTİN YOKUŞ'UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELER GÖRÜLDÜ:

TBMM’de Görüşülmekte olan 287 Sıra sayılı  Torba Kanuna Akp ve Mhp Milletvekilerinin imzaları ile Sağlık Bakanlığında çalışan Doktorların  Aylık Ücretlerine 2500 ila 5000₺ arasında artış getiren düzenleme madde ihdası ile genel kurulda kabul edilmiştir. 


Bilindiği gibi Başta doktorlar olmak üzere yüzlerce sağlık çalışanı Ücretlerinin yetersizliği ve ağır çalışma şartları nedeniyle görevlerinden istifa etmişlerdi . 
 bu gelişmeler  üzerine Siyasi iktidar alel acele TBMM’de bir düzenleme yaparak Sağlık bakanlığında Çalışan Doktorlar ile Emekli doktorların ücretlerini artırma yoluna gitmiştir . Yapılan düzenleme Doktorlarımızın hakkıdır . Geçte olsa yapılmış olmasını doğru buluyoruz .


Ancak Sağlık çalışanları hasta bakıcısından güvenlik görevlisine , Ambülans şoforundan teknisyenine Hizmetlisinden Sekreter ve memuruna kadar  öz veri ile çalışan emekçilerden oluşmaktadır . Yapılan düzenlemenin doktorlar dışında  sayıları yüz binleri aşan çalışanları kapsamaması büyük bir haksızlıktır hatta vicdansızlık , emeğe saygısızdır . Bu gelişme  Sağlıkta Çalışma barışını bozacak , sağlım  hizmetlerine sekte vuracaktır .Bu ayrıcalıklı  uygulamanın bedelini sadece hakkı verilmeyen sağlık çalışanları ödemiyecek ,Hastanelerde sağlık hizmeti alan halkımızda ödeyecektir .
   VETERİNER’LER HEKİM DEĞİL Mİ ? 


Diğer yandan Doktorlarla ilgili Yapılan düzenlemeye  Veteriner Hekimlerin dahil edilmemesinin izahı yoktur ..!
Bu Kamuda 12 bini aşkın Veteriner Hekim görev yapmaktadır . Anlaşılan o ki ; Cumhur İttifakı  Veteriner Hekimleri “ Hekim” olarak görmüyor . İktidar ortağı İki siyasi Partinin ( AKP/MHP ) Milletvekillerinin inzası ile yapılan düzenlemenin Sağlık çalışanlarının tamamını kapsamına almaması Ayrıca Veteriner Hekimleri de dışlaması yanlış olmuştur . Kamu vicdanın yaralamıştır . Bizler milletimizin her sosyal kesimi için alınan doğru kararları her zaman destekleriz ancak ayrımcılığı kabul etmemiz ve hoş görmemiz mümkün değildir . Doktorlarımız için yapılan düzenlemeye karşı değiliz ayrımcılığı karşıyız .  
Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir