Dünyanın En Sağlıklı Ülkeleri Listesi Açıklandı! Türkiye'nin Sıralaması Belli Oldu

Ilıman iklimi, tarihi yapıları ve dikkatleri üzerine çeken kültürüyle önemli bir turizm merkezi olan İspanya, dünyadaki en sağlıklı ülkeler listesinde birinci sırayı göğüsledi.  

Dünyanın En Sağlıklı Ülkeleri Listesi Açıklandı! Türkiye'nin Sıralaması Belli Oldu

Dünyanın En Sağlıklı Ülkeleri Listesi Açıklandı! Türkiye'nin Sıralaması Belli Oldu

Ilıman iklimi, tarihi yapıları ve dikkatleri üzerine çeken kültürüyle önemli bir turizm merkezi olan İspanya, dünyadaki en sağlıklı ülkeler listesinde birinci sırayı göğüsledi.  Bloomberg'in MB, Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü verilerinden derlediği verilere göre, ortalama ömür beklentisi, obezite, sigara kullanımı, hava kalitesi ve temiz suya erişim gibi faktörleri kullanarak yaptığı sıralamada dünyanın en sağlıklı ülkeleri listesinde ilk sırayı İspanya aldı.

Geçtiğimiz sene altıncı sıradaki İspanya bu sene İtalya'yı bir basamak aşağı iterek birinci olurken, iki akdeniz ülkesini İzlanda , Japonya ve İsviçre takip etti. İspanya son on yılda kalp-damar rahatsızlıkları ve kanser ölümleri ciddi biçimde azaltılması ile en sağlıklı ülkeler sıralamasında üst basamaklara tırmanmasını bildi. Zengin fakir ayrımı yapılmaksızın tüm vatandaşlara ortalama olarak aynı sağlık hizmetini devlet kanalıyla sağlayan İspanya'da kişi başı sağlık harcaması OECD ülkelerinin de ortasında.

Buna karşın bölgenin avantajı İspanya'yı en sağlıklı ülkeler sıralamasında zirveye taşıdı. İspanya ve İtalya gibi Akdeniz ülkeleri bol sebze , balık, zeytin yağı, sağlıklı tahıllar ve kuruyemişlere dayanan beslenme alışkanlıklarıyla avantajlı bir konum elde etmiş durumdalar. Dünyanın en sağlıklı ülkeleri sıralamasında Türkiye 24. sırada yer alıyor. Nüfus içerisinde en az obezite oranına sahip ülke sıralamasında ise Japonya birinci sırada yer alıyor.  En obez ülke sıralamasında ise Amerika Birleşik Devletleri, nüfusunun yüzde 38.2'lik obezite oranıyla zirveye ulaşmış durumda.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA