DSÖ'den Açıklama: "Yeni Salgına Hazırlıklı Olun"

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus bir son dakika açıklamasında bulundu. Ghebreyesus açıklamasında yeni pandemilere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

DSÖ'den Açıklama: "Yeni Salgına Hazırlıklı Olun"

DSÖ 'den kritik açıklama: Yeni salgınlara hazırlıklı olun.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus bir son dakika açıklamasında buluncu. Geçtiğimiz Aralık ayında Çin 'de ortaya çıkan ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılıp 850 binden fazla kişinin ölümünede neden olan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı durumdan ders çıkarması ve yeni pandemilere hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kovid-19 pandemisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan DSÖ Genel Direktörü Dr Ghebreyesus, yeni pandemilere de hazırlıklı olunmasu gerektiğini söyledi. 

Cenevre'deki basın toplantısında açıklamada bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ghebreyesus, "Halk sağlığı sosyal, ekonomik ve politik istikrarın temelini oluşturuyor. Bu, hastalıkları önleme, tespit etme ve onlarla mücadeleye yönlendirilen kamu hizmetlerine yatırım yapmak anlamına geliyor. Bu son pandemi değil. Tarihin bize öğrettiği, salgın ve pandemilerin hayatın bir parçası olduğu. Ama yeni pandemi geldiğinde dünya şimdi olduğundan çok daha hazırlıklı olmalı" diye ifadelerini kullandı. 

HAZIRLIKLAR SAYESİNDE BAŞARILI OLDUK

Tüm dünya ülkelerinin coronavirüs pandemisinden gerekli dersi çıkarması gerektiğini ifade eden  Ghebreyesus, "olumlu ivme sergileyen ülkelerin bunu, atipik pnömoni, MERS, kızamık, çocuk felci, Ebola, grip ve diğer hastalıklardan sonra yaptıkları hazırlıklar sayesinde başardı. dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA