Diyanet Açıkladı: Sigara Tiryakilerine Ramazanda İyi Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında nikotin bantlarının orucu bozmadığına yer verildi.

Diyanet Açıkladı: Sigara Tiryakilerine Ramazanda İyi Haber

Sigara tiryakilerine iyi haber Diyanet İşleri Başkanlığı 'ndna geldi.

Ramazan ayında bağımlıları en zorlayan mesele sigara oluyor. Sigara tiryakileri , oruçta zor saatler geçirmekte. Öyle ki; akşam iftarda orucunu sigarayla açan sigara bağımlıları var. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği fetva, sigara bağımlılarını rahatlattı.

GÜZEL HABER AZ ÖNCE GELDİ

Sigara bağımlılığından kurtulmak adına çeşitli yollara başvuran binlerce vatandaşın en çok kullandığı yol nikotin bandı oluyor. Nikotin bantları, aşırı bağımlılık nedeniyle oruç tutmayan sigara bağımlıları için oldukça güzel bir çözüm yolu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından verilen bir fetvada, nikotin bantlarının orucu bozmadığı ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklaması, nikotin bantlarının orucu bozup bozmayacağına yönelik kararı netleştirdi.

Yayımlanan fetvada şu ifadelere yer verildi:

"Nikotin bandı orucu bozmaz. Kural olarak orucu bozan şeyler, vücuda normal yollarla giren maddeler ve cinsel ilişkidir. Vücuda sürülen yağ, merhem gibi maddeler, deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu işlem yeme, içme ve beslenme anlamına da gelmemektedir. (Bak. Merğînânî, el-Hidâye, II, 263-264; Kâsânî, Bedâî', II, 98; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 366-367)"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA