Corona Virüsü Türkiye'de Görüldü İddiası Ortalığı Karıştırdı (Belirtileri Nedir?)

Corona virüsü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Virüsün Türkiye 'de görüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı. Peki Coronavirüsün belirtileri nelerdir? Nasıl anlaşılır? İşte detaylar.

Corona Virüsü Türkiye'de Görüldü İddiası Ortalığı Karıştırdı (Belirtileri Nedir?)

Korona virüsü vakası Türkiye 'de görüldü iddiası ortalığı karıştırdı.

Konya 'ya gelen Çinli bir turistin rahatsızlanması ve korona virüsü şüphesiyle karantinaya alınması Türkiye 'yi tedirgin etti. 

46 yaşında olduğu öğrenilen Çinli bir kadın turist, tatil için bir grup arkadaşı ile birlikte Konya ’ya geldi. Şehre gelen kadın baş dönmesi, bulantı ve ksma şikayeti üzerine hastaneye başvurdu. 

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen kadın , acil servis önünde de istifra etti ve bayıldı. Kısa süreli baygınlık geçiren Çinli turist hemen tedavi altına alındı. Doktorlar, Çinli turisti, ‘Corona virüsü’ olabileceği şüphesi ile özel bir odaya alındı ve karantina altına aldı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA AÇIKLAMA GELDİ

Korona virüsü şüphesiyle karantina altına alınması sonrası Konya ve Türkiye 'de tedirginlik başladı. Şimdiye kadar Çin ve Asya ülkeleri başta olmak üzere Avustralya ve Fransa 'da ile Suudi Arabistan 'da görüldü. 

Ancak Valilik, bir son dakika açıklamasında bulundu ve Çinli turiste vertigo (baş dönmesi, denge hissi kaybı) teşhisi konulduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin Valiliğe verilen bilgide çinli turistte coronavirüs bulunmadı. 

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne 25.01.2020 tarihinde iki gündür devam eden baş dönmesi, bulantı ve kusma nedeniyle coronavirüs enfeksiyonu şüphesi ile müracaat eden Çin uyruklu turist hastaya hastenede yapılan fizik muayene, tetkik ve görüntülemelerinin değerlendirilmesi sonucunda bening pozisyonel vertigo tanısı konulmuş olup, hastanın tanı ile ilgili tedavileri ve izlemi devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

KORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Korona virüsü , bulaştığı hastaların yüzde 35-40 'ının canını almaktadır. Virüs cüdua bulaştıktan sonra 15 gün içinde belirtileri gösterir. Nefes darlığı, öksürük ve ateş, bu hastalığın belirtileri arasında yer almaktadır.

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüsü ile ilgili sosyal medyada birçok iddia ortaya atıldı. Bu iddiaların en başında ise yarasa çorbası geliyordu... Ancak virüsün yarasalardan insana geçebilmesi için bir "aracı" hayvan gerekiyor.