Corona Açıklaması Geldi: "Bu Vatandaşlar Mutlaka Grip Aşısı Olsun"

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı'ndan corona salgını hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada bazı vatandaşların mutlaka grip aşısı olması gerektiğine yer verildi. ,

Corona Açıklaması Geldi: "Bu Vatandaşlar Mutlaka Grip Aşısı Olsun"

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Bu vatandaşlar grip aşısı yaptırsın.

Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada corona salgını devam ederken bazı hastalığı olan vatandaşların grip ile zatürre aşısı yapması gerektiğine yer verildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada aşılara talebin son dönemlerde  ciddi şekilde arttığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ise yoğun başvuur sonrası bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada aşağıdaki hastalığı bulunan vatandaşların grip ile zatürre aşısı yaptırması gerektiğine yer verildi.

65 yaş üzeri kişiler,

böbrek yetmezliği,

kalp damar sistemi rahatsızlığı,

şeker,

astım,

kronik akciğer hastalığı olanlar,a

6 ay-18 yaş arası aspirin kullananlar ile hamilelerin

Bakanlık , yukarıdaki gruplarda olan vatandaşların mutlaka grip ya da zatürre aşısı olması gerektiğini bilirtti. 

885 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada dünya genelinde 25 milyondan fazla kişinin coronaya yakalandığı , toplamda 855 binden fazla kişinin hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiğine yer verildi. 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü de resmi internet sitesi üzerinden grip aşısını öncelikli olarak kimlerin yaptırması gerektiğine ilişkin bir bilgilendirme yayımladı. Bu bilgilendirmede, 65 yaşından ileri yaştaki kişilerin, enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuklar/bebekler kadar duyarlı olduğu belirtildi. Yaşlıların grip olduklarında hastalığı daha ağır geçirebildiklerine işaret eden bakanlık, 65 yaş üzeri kişilerin, kronik böbrek yetmezliği, kalp damar sistemi rahatsızlığı, şeker hastalığı, astım, kronik akciğer hastalığı olanların, 6 ay-18 yaş arası olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler ile hamilelerin mutlaka aşı yaptırmaları önerdi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA