Canan Karatay 'Yiyen 95 Yaşına Kadar Yaşar' Demişti-Kuyruk Yağına Yüzde 100 Zam

Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. Karatay yaptığı açıklamada kuyruk yağının öneminden bahsetti. Bu açıklama sonrası kuyruk yağının fiyatı yüzde 100 arttı.

Canan Karatay 'Yiyen 95 Yaşına Kadar Yaşar' Demişti-Kuyruk Yağına Yüzde 100 Zam

Canan Karatay 'dan flaş açıklama: Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar.

Ünlü İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay geçtiğimiz gün flaş bir açıklama yaptı. Karatay yaptığı açıklamada "Kuyruk yağı yiyen 95 yaşına kadar yaşıyor"  dedi.

KİLOSU 50 TL OLDU

Karatay 'ın yaptığı açıklama sonrası kuyruk yağının kilosuna yüzde 100 zam geldi. Doğal bir yağ olması ve yemeklere lezzet vermesi ndeniyle tercih edilen kuyruk yağının kilosu 25 TL 'den 50 TL seviyesine kadar çıktı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur bu yağın en çok kebapçılar tarafından kullanıldığını söyleyerek, "Canlı hayvan ihracatından dolayı elimizde darlık var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla bu ihracat durduruldu. Önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğine inanıyoruz. Doğu illerinde 45 liraya kadar düştüğünün bilgisi geldi” dedi.

KUYRUK YAĞI NEDİR?

Genellikle hayvanların omurgasının sonunda kuyruk kısmına yakın yerde biriken yağ kısmı olan kuyruk yağı oda sıcaklığında katı haldedir. Bu yağa don ismi de verilir. 

FAYDALARI NELERDİR?

Kuyruk yağının faydaları hakkında açıklamada bulunan Yağmur, “Kuyruk yağı 20 derecede eriyor. Hiçbir zararı yok. Diğer yağlardan daha sağlıklı. Biz kuyruk yağı tüketiyoruz vatandaşlarımızın da tüketmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CANAN KARATAY NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Canan Karatay kuyruk yağı ile ilgili şunları söyledi:

"Kavurma kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarısı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA