Böbreğini Satmaya Çalışırken Yakalandı

Kuzenini , böbreğini İsrailli birine satma konusunda ikna eden kişi ile beraberindekiler gözaltına alındı.

Böbreğini Satmaya Çalışırken Yakalandı

Özel hastanede böbrek nakline suçüstü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, Küçükçekmece 'de bulunan özel hastanede organ nakli için başvuru yapan Ürdün uyruklu Nassem Yousuf Mohammed A., İsrail uyruklu 58 yaşındaki Gamal Abu L. ve 37 yaşındaki Mahran Abo L.'yi yakalandı ve gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin yakınları olan İsrail uyruklu 39 yaşındaki Olmazia G. ve Ürdün uyruklu vericinin akrabası ve organ ticaretinin organizatörlüğünü yaptığı belirtilen  30 yaşındaki Emad Abdel Halim Ahmad Q polis ekipleri tarafından gözaltına aldı.

BÖBREĞİNİ SATMASI İÇİN İKNA ETMİŞ

Emad Abdel Halim Ahmad Q. isimli kişinin, kuzeninin böbreğini İsrail 'li bir kişiye satması konuusnda ikna ettiği ve böbreği alacak kişiyi bularak tarafların buluştuğu  da polislerin incelemesi sonucu ortaya çıktı.

TUTUKLANDI

Polisteki işlemlerinin tamamlanması sonrası adliyeye sevkl edilen şüphelilerden organizatör tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Diğerleri ise serbest bırakıldı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA