Bir Hastalıkta Çilekten Çıktı Neler Oluyor

Çileklerden bulaştığı iddia edilen bir hastalık boy göstermeye başladı. Bu hastalık Hepatit A’ya neden oluyor.

Bir Hastalıkta Çilekten Çıktı Neler Oluyor

Hastalıklar bir geldi ardı arkası kesilmiyor. Koronavirüs ile hayatımızı zorlaştıran bu hastalıklara daha sonra gizemli virüs, maymun çiçeği virüsü ve salmonelle bakterisiyle hayatımızı alt üst etmeye başladı. Şimdide çilekten bulaşan bir hastalık gündeme geldi.

Dünya bir yandan gıda kriziyle boğuşurken, diğer yandan da salgın hastalıklarla mücadele ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada'daki çeşitli sağlık kurumları, mart ve nisan aylarında satın alınan organik çileklerle potansiyel olarak bağlantılı bir Hepatit A salgını araştırıyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), tüketicileri Aldi, Kroger, Safeway, Sprouts Farmers Market, Trader Joe's, Walmart ve diğer büyük zincirler gibi büyük marketlerde satılan FreshKampo ve HEB çilek markalarını yememeleri konusunda uyardı.

Ajans, "Epidemiyolojik ve geri izleme verileri, 5 Mart 2022 ile 25 Nisan 2022 arasında satın alınan FreshKampo ve HEB markaları olarak satılan taze organik çileklerin bu salgında olası bir hastalık nedeni olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

ABD'de bu nedenle şuana kadar 15'i Kaliforniya'da, biri Minnesota'da ve biri Kuzey Dakota'da olmak üzere toplam 17 vaka ve 12 hastaneye yatış bildirildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /