Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: 2 Yaşından Küçük Çocuklara Asla Maske Takmayın

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yaptığı son dakika açıklamasında 2 yaşından küçük çocuğu olan ailelere maske uyarısında bulundu. Kara, 2 yaşından küçüklere asla maske takılmaması gerektiğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: 2 Yaşından Küçük Çocuklara Asla Maske Takmayın

2 yaşından küçük çocuğu olanlara önemli uyarı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kara, önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Kara yaptığı açıklamada, 15 yaş üzerindeki çocuklarda hastalığın yetişkinlere yakın bir seviyede ağırlıkta seyredebileceğini ve bu yaş grubunun da özellikle dikkat etmesi gerektiğini söyledi ve 2 yaşından küçük çocuğu olan ailelere önemli uyarıda bulundu.

"ASLA MASKE TAKMAYIN"

Prof. Dr. Ateş Kara yaptığı açıklamada, 2 yaşından küçük çocuğu olan vatandaşların çocuklarına asla ve asla maske takmamaları gerektiğinin altını çizdi ve "2 yaşına kadar olan çocuklar asla ve asla maske takmamalı. Onlara yüz koruyucu ya da bebek arabalarında, pusetlerde olduğu gibi bir örtüyle korunacak şekilde hareket etmelerinin daha doğru olduğunu söylüyoruz"  dedi.

Kara sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çocuklarda maske için birkaç şeye dikkat etmemiz lazım. Bunların bir tanesi şu, çok küçük çocuklar yani özellikle 2 yaşın altındaki çocukların nefes alıp vermesi. Biz nefes alıp verirken aslında hem burnumuzu, hem ağzımızı istediğimiz zaman değişken olarak kullanabiliyoruz. Ama küçük çocuklarda, özellikle de biraz önce söylediğimiz gibi, 2 yaşın altındaki çocuklarda ağız ve burun nefes alıp verme sistemi tam gelişmemiştir. Yani onlar genellikle nefesleri tek organ aracılığıyla alabiliyorlar. Bu da ya ağızlarından ya da burunlarından. O nedenle de özellikle o bölgeyi kapatacak, çünkü biz maske için şunu söylüyoruz, 'virüse karşı çektiğimiz bir duvar'. Ama bu aynı zamanda ağız ve burunun da önünü kapatan bir nesne olduğu için, küçük bebeklerde nefes almanın durmasına neden olabiliyor. O nedenle de biz biraz daha güvenli olalım diye bunu 2 yaşına kadar çekiyoruz. Diyoruz ki. Yani bebeklerimizi o şekilde korumamız lazım. Artı olarak bebeklerin yanına giderken bizim maske takmamız da onların korunması için çok önemli."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA