Bebeğin Kalp Atışı Ne Zaman Duyulur?

Bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur? Bebeğin kalbi dakikada kaç defa atar? Hamileliğin kesinleşmesi ne zaman olur? İşte bebeğin ilk kalp atışı.

Bebeğin Kalp Atışı Ne Zaman Duyulur?

Bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur?

Dünyanın en mutlu olayına kısa süre kala hamile kadınlar ve eşleri ile yakınları , bebeğin kalp atışlarının ne zaman duyulacağını araştırmaya başladı. Peki bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur? Bebeğin kalbi , anne karnında ne zaman oluşur ve kan pompalamaya başlar? Bebeğin kapl atışları nasıl dinlenir? Kalp atışları dakikada kaç defa gelir? 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güneş Gündüz konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Gündüz yaptığı açıklamada , embriyoların , döllenmeden en fazla 5 gün sonra annenin bedeninde yaşamaya başlayacağını söyledi. 

Ancak tıbbi  olarak buna kesinlik kazandırmak için zamana ihtiyaç vardır. Kesin bir sonuç alabilmek için 10 gün geçmesi beklenmeli. 10 gün sonra yapılacak kan testi ile kadının hamile olup olmadığı kesinlik kazanır. 

KALP ATIŞI NE ZAMAN DUYULUR?

Peki bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güneş Gündüz, bu konud ayaptığı açıklamada , CRL olarak adlandırılan baş popo mesafesinin ölçümünün 3 milimetreye ulaştığında, bebeğinin kalbi ilk kez atacağını söyledi. 

Bebeğin kalp atışı , fetüsün anarahmine düşmesinin ardından 21 veya 22 'nci günde duyulur. Yani bebeğin 5-6 haftalık olduğu dönemde bebeğin kalp atışı duyulur. 

DAKİKADA KAÇ VURUŞ GELMELİ?

Gündüz yaptığı açıklamada, bu süreden sonra bebeğin kalp atışının ortalama 100 olduğunu söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA