Almanya Sağlık Bakanı'ndan Uyarı: Hastaneler İflasın Eşiğinde

              Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, son zamanlardaki iyice artan enflasyon krizinde hastanelerin çok fazla etkilendiğini, bu nedenle de hastanelerin iflasın eşiğine geldiğine, önlem alınmazsa birçok hastanenin de iflas edeceğini söyledi.

Almanya Sağlık Bakanı'ndan Uyarı: Hastaneler İflasın Eşiğinde


 Alman Sağlık Bakanı bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda yaptığı söylemler ile oldukça dikkat çekti. Gelecek aylarda hastanelerin maddi sorunlarının artacağını ve bir çok hastanenin iflas bayrağını çekeceğini sözlerine ekledi.

Bu sorunun çözülmesi gereken bir problem olduğunu aksi taktirde sağlık sektöründe yaşanan bu olumsuzluğun birçok olumsuzluğu da beraberin getireceğini de ekledi.  Hastanelere daha fazla mali yardım yapılması için Maliye Bakanı ile görüşeceğini söyleyen Lauterbach, son dönemde hastanelerde olağanüstü bir dönem yaşandığı ve hastanelerin durumununda açık olduğunun aşikar olduğu, bunun için bir dizi önlem alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu önlemlerin şimdiden alınmazsa geri döndürülemeyecek hasarların meydana gelebileceğini, bu tarz önlemlerin baştan alınması gerektiğinin de altını çizdi.