1 Temmuz’dan İtibaren Başlıyor! Aşı Sertifikası Uygulaması AB’de Yürürlüğe Girecek…

Avrupa Birliği kurumları, birlik sınırları içerisinde uygulamaya alınacak aşı sertifikasına dair düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde yasalaştırma kararı almıştı.

1 Temmuz’dan İtibaren Başlıyor! Aşı Sertifikası Uygulaması AB’de Yürürlüğe Girecek…

İlgili düzenlemeyle birlikte AB ülkelerinde aşı sertifikası kullanılacak.

1 Temmuz sonrasında AB ülkeleri arasındaki seyahatlerde Koronavirüs aşısı olanlara müsaade edilecek. Koronavirüs aşısı olanlar kayıt ya da dijital sertifika alarak AB içerisinde diledikleri gibi seyahat edebilecekler.

  • Aşı sertifikası, kişilerin Koronavirüs aşısı olup olmadığını, oldularsa hangi aşıyı, hangi tarihlerde, nerede olduklarını, hastanın antikor seviyesi gibi bilgileri gösterecek.
  • Sertifikayla birlikte AB’de onaylı Koronavirüs aşılarını olan ve son dozun üzerinden 2 hafta geçen kişiler seyahatlerde ek testler ve karantinalardan muaf tutulacaklar.
  • İlgili sertifika AB ülkeleri  , İzlanda, Lihtenştayn, Noveç ve Isviçre’de de geçerli olacak.
  • Avrupa Birliği, Pfizer-Biontech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson aşılarını onaylamış vaziyette. Bu aşılar sadece sertifikaya dahil edilecek.

Koronavirüs aşılama süreci ve diğer detayları Sağlık Bakanlığının resmi internet sayfasından takip edebilir, bu konuda tüm gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.